Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

De beste AEG wasmachine is de AEG L7FB686CBW ProSteam. Bekijk de unieke top 3 met de beste AEG wasmachines van 2023 en vind de beste voor jou.

121 uur gewassen

55 wasmachines getest

15 webshops

12 wasmachine testers

Beste stille wasmachine 2023

De AEG L7FB686CBW ProSteam is de beste AEG wasmachine van oktober 2023. Op de tweede plek staat de AEG L6FB586CBS ProSense. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste AEG wasmachines is voor de AEG L7FE794CBS ProSteam.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn AEG wasmachines. Van de in totaal 150 machines zijn er 20 van merk AEG. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling van alle merken.

MerkAantal
AEG20
Asko6
Beko9
Bosch23
Candy1

Waarom is AEG het beste merk wasmachine

AEG is van oorsprong een Duits bedrijf en staat voor ‘algemene elektriciteitsmaatschappij’. Ze produceren een breed scala aan elektrische apparaten, waaronder witgoed zoals wasmachines en drogers, die wereldwijd verkocht worden. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt jaar na jaar weer dat AEG een van de beste producenten van wasmachines is.

De wasmachines van AEG beschikken over de nieuwste technologieën en opties om het wassen zo effectief én makkelijk mogelijk te maken voor jou. Wil jij een AEG-wasmachine kopen? Alles wat je moet weten over de wasmachines van AEG, lees je hier.

Uitstekende merktevredenheid

De Consumentenbond doet jaarlijks onderzoek naar de tevredenheid over bepaalde wasmachine merken, waaronder ook de wasmachines van AEG. Consumenten met een AEG-wasmachine hadden een gemiddelde merktevredenheid van 8,6! Daarmee staan ze op de vijfde plek in een lijst van 12 wasmachine merken.

Lange levensduur

De gemiddelde levensduur van een wasmachine is ongeveer 13,4 jaar, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. AEG-wasmachines gaan over het algemeen iets langer mee, namelijk 13,7 jaar. Daarmee staan ze, na de wasmachines van Miele, op de tweede plaats voor langste levensduur voor een wasmachine.

Verschillende prijsklassen

In vrijwel iedere prijsklasse vind je een AEG-wasmachine. Zo kun je voor al € 450,- een AEG-wasmachine aanschaffen. Maar als je iets meer luxe wilt, kun je er ook € 1.000 aan uitgeven. De meeste modellen bevinden zich in de middenklasse, en kosten ongeveer €600,-.

Energiezuinig

De meeste wasmachines van AEG hebben energieklasse A of B, en vallen daarom onder de categorie ‘energiezuinige wasmachines’. Enkele AEG-wasmachines hebben energieklasse C, wat minder zuinig is. Door te kiezen voor een energiezuinige wasmachine, maak je een bewuste keuze voor het milieu én kun je besparen op je energierekening.

Ingebouwde was-assistent

AEG-wasmachines uit de 6000-, 7000-, 8000- en 9000-serie wegen voor je hoeveel wasgoed je in de trommel hebt gestopt. Hier past de wasmachine zelf het wasprogramma op aan, zodat je water en energie bespaart en je kleding langer meegaat, maar je wasgoed wél perfect schoon wordt bij iedere wasbeurt.

De AEG L7FB686CBW ProSteam is de beste AEG wasmachine van 2023. De AEG L7FB686CBW ProSteam is als beste beoordeeld door tenminste 100 consumenten die hem eerder gekocht hebben.

Consumenten die eerder een AEG wasmachine hebben gekocht hebben de wasmachine beoordeeld met een gemiddelde score van een: 9.2. In totaal zijn de AEG wasmachines 2.123 keer beoordeeld.
De gemiddelde prijs van een AEG wasmachine ligt tussen de: 549 en 1359 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de wasmachines van AEG gemiddeld 13,7 jaar meegaan. Na de wasmachines van Miele – die een stuk duurder zijn in aanschaf – gaan AEG-wasmachines dus het langste mee. De gemiddelde levensduur van wasmachines in 2022 is 13,4 jaar. Na AEG komt Siemens met 13,1 jaar en Zanussi van een verwachte levensduur van 12,9 jaar.

Andere soorten wasmachines