Beste babyfoon

Je gebruikt een babyfoon om je baby in de gaten te houden wanneer je even niet in de buurt kan zijn. Vroeger kon je met een babyfoon alleen luisteren naar de geluiden in de babykamer, maar tegenwoordig kan je ook voor een babyfoon kiezen waarbij je baby kan zien of zelfs terug kan praten. Wat is de beste babyfoon van 2023? We zetten de beste babyfoons voor je op en rij en we laten je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe babyfoon met behulp van onze koopgids.
Beste bouwstofzuiger

168 uur geluisterd

19 babyfoons getest

23 webshops

5 babyfoon testers

Beste babyfoons van 2023

Een babyfoon maakt het leven van een jonge ouder een stuk gemakkelijker. Wanneer je zelf iets wil doen in de slaap- of woonkamer, kan je de baby lekker in bed laten liggen en een oogje in het zeil houden via de babyfoon. Je hoeft je geen zorgen te maken om het welzijn van je kindje en jullie hoeven elkaar geen seconde uit het oog te verliezen. Op deze pagina kan je de beste babyfoons van 2023 vinden. Om er zeker van te zijn dat jij een babyfoon koopt waar je op kan vertrouwen, zijn ze op verschillende eigenschappen getest.

In de eerste plaats is er gekeken naar de manier waarop de babyfoon communiceert. Dit is namelijk van invloed op de stabiliteit en het bereik van je verbinding. Daarnaast is ook het bereik van de babyfoon binnen en buiten het huis getest. Hoe groter het bereik, hoe verder je bij je baby vandaan kan gaan. Tot slot is er gekeken of een babyfoon ook in staat is om te verbinden met je mobiele telefoon, zo hoef je niet altijd je babyfoon en je mobiele telefoon bij je te hebben. Dit zijn de beste babyfoons van 2023:

Koopgids: hoe vind je de beste babyfoon

Door de jaren heen zijn babyfoons flink ontwikkeld. Er zijn talloze nieuwe functies bij gekomen en het bereik is groter dan ooit. Als je wil weten wat de beste babyfoon is voor jouw situatie, denk dan over een paar dingen goed na. Denk in de eerste instantie na over de grootte van je huis. Hoe ver kan je bij je kindje vandaan? Wanneer de babykamer en de keuken ver uit elkaar liggen, dan is het verstandig om te investeren in een babyfoon met een groot bereik. Wil je je kindje niet alleen horen maar ook zien? Investeer dan in een babyfoon die ook een camera heeft.

Je kan het nog een stap verder uitbreiden door voor een babyfoon te kiezen die ook een terugspreekfunctie heeft. Met name bij wat oudere kindjes is het soms fijn als je bijvoorbeeld kan antwoorden als ze een vraag hebben.

Wil je weten hoe je de beste babyfoon voor jouw wensen kan vinden? Let dan op de volgende eigenschappen:

Communicatietechniek

Een babyfoon die met een analoge verbinding werkt is stralingsarm en kan ook een vrij groot bereik hebben. Daarnaast zijn er ook babyfoons die een digitale verbinding hebben die vaak beveiligd is een groot bereik heeft. Andere babyfoons werken op wifi. Deze hebben een groot bereik, maar het nadeel is wel dat ze niet meer werken op het moment dat de wifi uitvalt.

Maximaal bereik binnenshuis zonder obstakels

De maximale afstand dat de twee onderdelen van de babyfoon uit elkaar kunnen zijn zonder dat de verbinding wordt verbroken ligt tussen de 20 en de 100 meter. Daarbij kunnen er geen obstakels zoals dikke muren of meerdere verdiepingen zijn.

Maximaal bereik in een open veld

In een open veld kunnen sommige babyfoons op een afstand tot wel 500 meter met elkaar communiceren zonder dat de verbinding wordt verbroken. Bij de aanschaf van zo’n babyfoon ben je ervan verzekerd dat de verbinding binnenshuis altijd goed is.

Geschikt voor meerdere verdiepingen

Er zijn babyfoons waarbij het bereik niet sterk genoeg is om door het fundament van een vloer te communiceren. Deze zijn dus alleen geschikt wanneer de babykamer zich op dezelfde verdieping bevindt als de ruimte waar jij moet zijn.

Compatibel met smartphone/apps

Wanneer je babyfoon kan communiceren met je smartphone, dan hoef je niet altijd allebei de apparaten mee te nemen. De babyfoon is gemakkelijk via je smartphone te bedienen.

Babyfoon met camera

Een babyfoon met een camera geeft je niet alleen de mogelijkheid om de geluiden in de kamer van je kindje te horen, maar je kan op beeld ook precies zien wat er in de kamer gebeurt. Je hoeft je bij een geluid dus nooit meer af te vragen wat het precies is.

Wat moet je weten van een babyfoon

Wist je dat? Toen de babyfoon met camera voor het eerst op de markt kwam, werd deze door sommige ouders gebruikt om de oppas stiekem in de gaten te houden tijdens het werk. Ouders verstopten de camera in speelgoed zoals bijvoorbeeld een beer en niet meer dan eens werd de oppas betrapt op dingen die niet in het takenpakket horen! De markt voor babyfoons heeft daar nu goed op ingespeeld en sommige babyfoons worden met vermomming en al verkocht. In Engelstalige gebieden staan deze beter bekend als nanny cams. Hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen over babyfoons:

Een goede babyfoon zorgt ervoor dat jij je kindje altijd in de gaten kan houden. Het is dus belangrijk dat het bereik ver is en dat het niet makkelijk wordt verbroken. Niks is zo vervelend als het verliezen van je mobiliteit omdat je babyfoon het anders opgeeft.

Wanneer je een ouder bent die snel ongerust is, dan kan je beter het zekere voor het onzekere nemen een babyfoon kopen die een heel groot bereik heeft en niet alleen geluid laat horen maar ook beeld laat zien. Voor de ouders die wat meer ontspannen zijn is een babyfoon met alleen geluid vaak al genoeg.
Gemiddeld worden babyfoons tot de leeftijd van 3 jaar gebruikt, maar je moet je babyfoon gebruiken zo lang jij je daar prettig bij voelt. Op het moment dat je kindje zelf in staat is om alarm te slaan of naar je toe te komen wanneer er iets mis is, wordt een babyfoon meestal overbodig.