Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

De beste Beko wasdroger is de Beko DC7230BX1. Bekijk de unieke top 3 met de beste Beko wasdrogers van 2023 en vind de beste voor jou.

142 uur gedroogd

58 wasdrogers getest

19 webshops

15 wasdroger testers

Beste stille wasmachine 2023

De Beko DC7230BX1 is de beste Beko wasdroger van oktober 2023. Op de tweede plek staat de Beko DC72301BX1. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste Beko wasdrogers is voor de Beko DCU8235BXT.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn Beko wasdrogers. Van de in totaal 109 machines zijn er 11 van merk Beko. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling van alle merken.

MerkAantal
Beko11
BlueBuilt1
Bosch16
Haier5
Hoover4

Waarom is Beko het beste merk wasdroger

Beko is van oorsprong een Turks merk en verkoopt huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten, vaatwassers, wasmachine en wasdrogers, over de hele wereld. Vooral in Europa vallen de producten van Beko in de smaak. Beko’s wasdrogers zijn relatief goedkoop, maar dat zegt niet per se iets over de kwaliteit. Volgens de Consumentenbond is een Beko wasdroger namelijk iedere cent waard! Lees hier meer over Beko wasdrogers.

De beste prijs-kwaliteitverhouding

De Consumentenbond doet jaarlijks onderzoek naar de tevredenheid van consumenten over hun wasdrogers (en het merk daarvan). Uit dat onderzoek blijkt dat Beko’s wasdrogers uitzonderlijk hoog scoren op prijs-kwaliteitverhouding. Ruim 34% van de consumenten is hier tevreden over, de beste score van alle onderzochte wasdrogermerken!

Eenvoudig in gebruik

Beko wasdrogers hebben geen onnodige, luxueuze snufjes en opties. Al deze extra’s kunnen het gebruiksgemak en het droogresultaat bevorderen, maar het apparaat wordt er ook een stuk ingewikkelder van. Bij Beko heb je dat probleem niet; het zijn simpele wasdrogers die doen wat ze moeten doen, en gemakkelijk te bedienen zijn.

Energiezuinig

Beko maakt een groot aantal wasdrogers. De meeste hiervan zijn warmtepompdrogers met energieklasse A++ of A+++. Deze kunnen daarom gekwalificeerd worden als ‘energiezuinige wasdrogers’. Een energiezuinige wasdroger is goed voor het milieu en je portemonnee omdat ze je energiekosten laag houden. Let wel op: Beko verkoopt ook minder zuinige warmtepompdrogers en condensdrogers die niet zuinig zijn.

Gebruiksgemak

Ondanks dat Beko hun wasdrogers simpel houdt, zitten er wel een aantal standaard droogfuncties ingebouwd die het drogen voor jou makkelijker maken. Zo hebben alle Beko wasdrogers een antikreukfase, kinderbeveiliging, kledingbeschermende trommel, startuitstel en trommelverlichting. Enkele modellen beschikken ook over een vochtigheidssensor en anti-vibratiefunctie.

De Beko DC7230BX1 is de beste Beko wasdroger van 2023. De Beko DC7230BX1 is als beste beoordeeld door tenminste 100 consumenten die hem eerder gekocht hebben.

Consumenten die eerder een Beko wasdroger hebben gekocht hebben de wasdroger beoordeeld met een gemiddelde score van een 8.1. Daarmee staat op de zevende plaats uit de elf onderzochte merken. Opvallend is echter wel dat Beko uitzonderlijk hoog scoort op de prijs-kwaliteitverhouding, wat aangeeft dat je bij een ‘relatief goedkope’ Beko wasdroger wel waar voor je geld krijgt.
De gemiddelde prijs van een Beko wasdroger ligt tussen de: 379 en 729 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond uit 2021 blijkt dat wasdrogers gemiddeld 11 jaar meegaan. In het onderzoek staat helaas niet vermeld hoelang de wasdrogers van Beko gemiddeld meegaan. Enkel van Miele wasdrogers noemden ze dat deze gemiddeld 16 jaar meegaan – een groot verschil met de overige merken.

Andere soorten wasmachines