Vind de beste wasmachine

Een blender is het enige apparaat in je keuken dat binnen een handomdraai een lekker drankje kan maken van alleen wat fruit en blokjes ijs (en misschien ook wat alcohol). Daarnaast kan je een blender ook gebruiken om soep, puree en pindakaas te maken, een echte fanatiekeling maalt er zelfs koffiebonen mee. Een goede blender is dus onmisbaar in elke keuken!

Op deze pagina zetten we de beste blenders voor je op een rij en laten we je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe blender met behulp van onze koopgids.

Beste wasdroger

181 uur geblend

12 blenders getest

15 webshops

9 blender testers

Beste blenders van 2023

Wanneer je een van de beste blenders van 2023 in huis hebt, zal je al snel niet meer zonder kunnen. Het maakt niet uit welk dagdeel het is, je blender kan je altijd helpen om snel een lekkere maaltijd klaar te maken.

Op deze pagina vind je de beste blenders van 2023. Om ervoor te zorgen dat jij een blender kiest die aansluit bij jouw behoeftes, zijn de op een aantal eigenschappen getest. 

Om te beginnen is er gekeken naar de ingrediënten die de blender kan verwerken.Voor sommige mensen is een blender die alleen smoothies kan maken voldoende, maar er zijn ook blenders die harde ingrediënten gemakkelijk mixen. Daarnaast is er ook gekeken naar de onderdelen van de blender die vaatwasbestendig zijn en de extra opties zoals een pulsestand, deksel met vulopening en een maataanduiting. Dit zijn de beste blenders van 2023:

Koopgids: hoe vind je de beste blender

Een blender is al lang niet meer alleen geschikt om twee ingrediënten met elkaar te mixen. Door de jaren heen zijn daar talloze nieuwe functies bij gekomen. Om te beginnen moet je je bedenken waar je je blender voor wil gebruiken. Alle blenders kunnen een smoothie mixen, maar niet alle blenders zijn in staat om ook koffiebonen en kruiden te malen. Daarnaast moet je ook kijken naar de inhoud van de blender.

Wanneer je alleen bent dan is een blender van 1 liter vaak al genoeg, maar als je grote hoeveelheden tegelijk wil bereiden kan je beter kiezen voor een blender met een grotere kan. Als je een vaatwasser hebt is het ook verstandig om voor een blender te kiezen met vaatwasbestendige onderdelen, zo maak je alles in een handomdraai weer schoon! Wil je weten hoe je de beste blender voor jouw wensen kan vinden? Let dan op de volgende eigenschappen:

Blender geschikt voor

Iedere blender kan smoothies maken, maar met sommige blenders kan je ook harde ingrediënten zoals ijs, verse kruiden of koffiebonen verwerken.

Vermogen

Het vermogen van een blender loopt uiteen van 500 watt tot meer dan 1500 watt. 500 watt is voor sporadisch gebruik met zachte ingrediënten en bij 1500 watt of meer is de blender geschikt voor langdurig gebruik met alle soorten ingrediënten.

Materiaal blenderkan

De meeste blenderkannen zijn van glas. Zo kan je makkelijk zien of alles goed gemixt en gepureerd is, maar het nadeel is dat ze ook breekbaar zijn. Je kan ook kiezen voor een blenderkan van kunststof, tritan of RVS.

Inhoud

De inhoud van een blenderkan varieert tussen de 1 en 2,5 liter. Als je alleen smoothies wil maken voor jezelf dan is een kleine blenderkan genoeg. Voor grotere hoeveelheden kan je beter voor een grotere blenderkan kiezen.

Vaatwasbestendige onderdelen

De blenderkan en de deksel kunnen vrijwel altijd in de vaatwasser, maar bij sommige blenders kan je ook het messtuk schoonmaken in de vaatwasser. Dit scheelt weer extra werk

Extra opties

Met een pulsestand kan je gemakkelijk harde ingrediënten vermalen en met een blenderkan met maataanduiding zie je precies hoeveel je gemaakt hebt. Sommige blenders hebben ook een deksel met een vulopening waarmee je later ingrediënten kan toevoegen. Tot slot zijn er ook blenders met een kookfunctie voor het maken van soep.

Wat moet je weten van een blender

Naast de blender is er ook een staafmixer, een staande mixer en een handmixer. Moet je deze nou allemaal in huis hebben als je een echte keukenprins(es) bent? Nee, ze hebben veel overlappende functies, maar met een beetje creativiteit heb je aan twee van deze apparaten genoeg om alles te kunnen maken. Een staande mixer wordt geleverd met een mengkom en het voordeel is dat je er niet de hele tijd bij hoeft te blijven wanneer hij aan het mixen is. Hij wordt voornamelijk gebruikt voor het mengen van deeg en beslag. Een handmixer doet hetzelfde, maar deze wordt niet geleverd met een kom en je moet hem de hele tijd zelf vasthouden. Een staafmixer gebruik je voor het pureren en hakken van ingrediënten voor bijvoorbeeld een soep, maar dit kan je ook allemaal met een blender doen. Hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen over blenders.
De beste blender voor jou, sluit aan bij jouw wensen. Kijk goed naar de eigenschappen van de blender en eventuele extra opties. Denk na over de ingrediënten die je wil blenden en het vermogen en de inhoud die je daarvoor nodig hebt.
Een blender met een kunststof blenderkan is vaak wat goedkoper dan een blender met een kan van glas of RVS. Je moet daarbij wel opletten dat het kunststof materiaal sneller kleur- geur- en smaakstoffen opneemt en daardoor een kortere levensduur heeft. Een duurdere blender hoef je minder snel te vervangen.

Je drukt op een knop om de blender aan te zetten en daarmee geef je de motor het signaal om de messen te laten bewegen. De beweging die het messtuk maakt, zorgt voor een spiraalvormige beweging in de vloeistof. Deze beweging zorgt ervoor dat er lucht in je mix komt en dat alles goed wordt gemengd.

Met een blender kan je verschillende sauzen, dips en dressings zoals pesto, mayonaise, hummus, salsa en vinaigrette maken. Daarnaast kan je ook zelf verschillende soorten noten pureren om bijvoorbeeld pindakaas of amandelboter te maken. De beste blenders zijn ook geschikt voor het maken van soep en ijs.