Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

De beste Bosch wasmachine is de Bosch WAU28R70NL. Bekijk de unieke top 3 met de beste Bosch wasmachines van 2023 en vind de beste voor jou.

121 uur gewassen

55 wasmachines getest

15 webshops

12 wasmachine testers

Beste stille wasmachine 2023

De Bosch WAU28R70NL is de beste Bosch wasmachine van oktober 2023. Op de tweede plek staat de Bosch WAN28275NL. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste Bosch wasmachines is voor de Bosch WAJ28071NL.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn Bosch wasmachines. Van de in totaal 150 machines zijn er 23 van merk Bosch. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling van alle merken.

MerkAantal
Bosch23
Candy1
Haier8
Hoover6
LG14

Waarom is Bosch het beste merk wasmachine

Bij de wasmachines van Bosch staat efficiëntie voorop en dat is te merken: Bosch is al jaren een van de koplopers als het om wasmachines gaat. Dat blijkt ook uit de onderzoeken van de Consumentenbond naar wasmachines van verschillende merken; gebruikers van Bosch wasmachines beoordelen het merk gemiddeld met een 8,8!

Bosch produceert en verkoopt en tal aan verschillende wasmachines. Zo bieden zo voor iedere type huishouden een passende wasmachine. Veel vulgewicht, stil, energiezuinig of lekker veel gebruiksgemak? De wasmachines van Bosch kunnen het allemaal. Lees hier alles wat je moet weten over Bosch wasmachines.

Goedkopere wasmachines

De wasmachines van Bosch en Siemens worden door dezelfde fabrikant gemaakt. Vaak lijken ze modellen ook erg veel op elkaar, enkel qua uiterlijk en wasprogramma’s zul je wat verschillen zien. Daarnaast zijn de wasmachines van Bosch vaak ook nét iets goedkoper dan die van Siemens, terwijl je er min of meer hetzelfde voor krijgt.

Beladingssensor

Alle Bosch wasmachines beschikken over een beladingssensor. Daarmee wegen ze de hoeveelheid wasgoed en identificeren ze het type textiel. Vervolgens pas de wasmachine het wasprogramma daarop aan. Dit heeft verschillende voordelen: je bespaart energie en tijd omdat je wasgoed niet langer gewassen wordt dan nodig is, en je kleding gaat erdoor langer mee.

Energiezuinig

De meeste wasmachines van Bosch hebben energieklasse A, wat de beste energieklasse is. Wasmachines met energieklasse A of B mogen ‘energiezuinige wasmachines’ genoemd worden, en geven je een besparing op je energierekening. Daardoor is een energiezuinige wasmachine niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Kijk goed naar het energielabel als je een energiezuinige wasmachine wilt; Bosch heeft namelijk ook enkele wasmachines met energieklasse C en D.

Gebruiksgemak

Bij Bosch staat efficiëntie voorop; wat betekent dat ze er alles aan doen om het wassen voor jou zo makkelijk en doeltreffend mogelijk te maken. Om die reden zijn zo goed als alle Bosch wasmachines uitgerust met automatisch uitschakelen, een kledingbeschermende trommel, resttijdindicator en startuitstel. Als je meer gemak wilt bij het wassen, heeft Bosch ook wasmachines met onder andere automatische wasmiddeldosering, bediening via app, tussentijds was toevoegen en een zelfreinigende wasmiddellade.

Voor iedere gezinsgrootte

Bosch produceert wasmachines met 7 kg tot 10 kg vulgewicht, en alles daartussenin! Om die reden hebben ze altijd een wasmachine die past bij de grootte van jouw huishouden. Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten als je een nieuwe wasmachine gaat kopen; bij Bosch weet je zeker dat je een wasmachine vindt van de juiste grootte.

De Bosch WAU28R70NL is de beste Bosch wasmachine van 2023. De Bosch WAU28R70NL is als beste beoordeeld door tenminste 100 consumenten die hem eerder gekocht hebben.

Consumenten die eerder een Bosch wasmachine hebben gekocht hebben de wasmachine beoordeeld met een gemiddelde score van een: 9.4. In totaal zijn de Bosch wasmachines 2.629 keer beoordeeld.
De gemiddelde prijs van een Bosch wasmachine ligt tussen de: 479 en 1169 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond naar de levensduur van wasmachines van verschillende merken, kwam naar voren dat wasmachines gemiddeld 13,4 jaar meegaan. De wasmachines van Bosch gaan iets minder lang mee, namelijk 12,4 jaar. Een reden waarom dit mogelijk lager ligt dan gemiddeld, is dat de wasmachines van Miele bijzonder lang meegaan. Miele wasmachines hebben een verwachtte levensduur van 16,6 jaar. Op de tweede plaats staat AEG, met een levensduur van 13,7 jaar. Een flinke sprong dus.

Andere soorten wasmachines