Vind de beste wasmachine

Een normale radio is vaak niet geschikt voor gebruik tijdens een verbouwing. Er is te veel lawaai, je hebt niet altijd toegang tot elektriciteit en er is ook niet altijd een geschikte plek om je radio veilig neer te zetten. In zo’n situatie heb je dus veel meer aan een bouwradio, deze zijn speciaal gemaakt voor gebruik tijdens de bouw en ze kunnen tegen een stootje, stof of water.

Wat is de beste bouwradio van 2023? We zetten de beste bouwradio’s voor je op en rij en laten je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe bouwradio met behulp van onze koopgids.

Beste wasdroger

129 uur geluisterd

19 bouwradio's getest

15 webshops

3 bouwradio testers

Beste bouwradio van 2023

Niet alle bouwomstandigheden zijn hetzelfde en daarom is er bij de test voor de beste bouwradio’s van 2023 gelet op meerdere eigenschappen. Er is niet alleen gekeken naar populariteit onder andere gebruikers, maar ook naar meer praktische zaken zoals het bereik van het volume en het gewicht.

Wanneer je toegang hebt tot het internet en graag wil luisteren naar een groot aanbod aan radiozenders, dan is een bouwradio met internetradio en wifi de beste bouwradio voor jouw behoeftes. Voor klussers die liever naar hun eigen muziek luisteren, is ook de bluetooth-functie en/of USB-functie van de beste bouwradio’s in de test meegenomen. Dit zijn de beste bouwradio’s van 2023.

Koopgids: hoe vind je de beste bouwradio

Bij de aanschaf van een nieuwe bouwradio moet je je eerst afvragen waarvoor je hem wil gebruiken. Als je altijd toegang hebt tot het internet, dan is het misschien interessant om een van de beste bouwradio’s met internetverbinding aan te schaffen. Zo kan je op ieder moment van de dag luisteren naar zenders van over de hele wereld. Bij een bouwradio heb je ook de keuze tussen DAB- FM-, of AM-radio. Iedere soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Als je liever naar je eigen muziek luistert dan naar de radio, dan is een radio met bluetooth of USB-geheugen de beste bouwradio voor jou. Denk ten slotte ook na over de omgeving waarin je werkt, is het stoffig of nat? Ga dan voor een bouwradio die daar tegen bestand is. Als je tot aanschaf van een bouwradio over wil gaan, is het belangrijk dat deze goed aansluit op jouw wensen. Je weet zeker dat je de beste bouwradio koopt als je let op deze aspecten:

Internetradio

Een internetradio geeft je toegang tot een groot aanbod aan radiozenders. Je kan een internetverbinding kan tot stand brengen met 3G, 4G, wifi of een ethernetkabel.

DAB-radio

DAB-radio staat ook wel bekend als digital radio en geeft je toegang tot meerdere radiozenders. De ontvangst is vrij van ruis, maar de dekking binnenshuis kan nog niet overal gegarandeerd worden.

FM/AM-radio

FM-radio is overal voor iedereen beschikbaar, maar kan soms storen door variaties in de frequentie. AM-radio is ook overal bereikbaar, maar is van slechtere kwaliteit en ook nog gevoeliger voor storingen dan FM-radio.

USB-poort en/of bluetooth

Met een van deze aansluitingen kan je gemakkelijk muziek vanaf je telefoon streamen of je eigen muziek afspelen door je smartphone of mp3-speler aan te sluiten.

Type stroomvoorziening

Wanneer je werkt op een plek zonder stroomvoorziening, dan is de beste bouwradio voor jou voorzien van een accu of een batterij. De meeste accu’s van de beste bouwradio’s gaan tot wel 30 uur mee voordat je ze weer moet opladen.

Water- en stofbestendigheid

Zeker wanneer je buitenshuis klust, is het belangrijk dat je bouwradio niet meteen beschadigd door een beetje regenval. Water- en stofbestendige bouwradio’s kan je met een gerust hart overal neerzetten.

Wat moet je weten van een bouwradio

Sommige bouwradio’s worden gemaakt door audiobedrijven, maar er zijn ook gereedschapsfabrikanten die bouwradio’s in hun assortiment hebben. Kies je dan voor de audiospecialist of voor de bouwspecialist? Bij de beste bouwradio’s kan je ervan uitgaan dat de kwaliteit altijd goed is. Je hoeft je over de fabrikant dus niet druk te maken en je kan je concentreren op de eigenschappen die jij belangrijk vindt. 

Daarnaast zijn er verschillende formaten bouwradio’s. Bij de beste bouwradio’s vind je kleine radio’s die geschikt zijn voor gebruik door een persoon. Deze komen goed van pas als je op veel verschillende plekken bezig bent en niet altijd een enorme radio mee kan nemen. Tussen de beste bouwradio’s vind je ook bouwradio’s die groot genoeg zijn om een grote groep mensen van muziek te voorzien.

Een goede bouwradio is vooral erg handig. Hij moet niet alleen je muziek goed afspelen, je moet hem ook gemakkelijk mee kunnen nemen. Daarnaast wil je je natuurlijk ook geen zorgen maken over beschadigingen aan je bouwradio. De beste bouwradio’s uit deze test voldoen aan al deze eisen, je weet dus dat je met de aankoop van een van deze bouwradio’s altijd goed zit!

Je moet een bouwradio kopen die past bij de klus die jij in gedachten hebt. Je wil er niet pas na de aankoop achter komen dat je de bouwradio niet kan gebruiken op jouw werkplek of dat je liever andere functies had gehad. Kijk daarom goed naar welke de eigenschappen waarop de beste bouwradio’s van 2023 beoordeeld zijn en ga na welke op jou van toepassing zijn.

De beste bouwradio’s beginnen al vanaf honderd euro. De prijs zal oplopen naarmate je op zoek bent naar een bouwradio met meerdere functies. Voor de basisfuncties maakt de prijs niet uit. Deze bouwradio’s functioneren allemaal onder zware bouwomstandigheden en ze kunnen allemaal tegen stof, vuil en water.

Als vanzelfsprekend kan het volume van een bouwradio harder dan een normale radio. Niks is zo vervelend als een stukje van een nummer of een nieuwsuitzending missen omdat het geluid niet ver genoeg draagt. Het afspelen van muziek zorgt voor een meer ontspannen werksfeer en dat heb je pas door op het moment dat er geen muziek speelt. Bij de beste bouwradio’s hoef je je geen zorgen te maken of het volume wel hard genoeg kan. Ze zijn speciaal voor de bouw gemaakt.