Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een grote vaatwasser is een vaatwasser met minimaal 13 couverts. Door dit hoge aantal couverts wordt de vaatwasser groter. Een grote vaatwasser is geschikt voor een huishouden van 5 of meer personen.

121 uur gewassen

77 vaatwassers getest

18 webshops

17 vaatwasser testers

Beste stille wasmachine 2023

De AEG FFB53600ZM is de beste grote vaatwasser van oktober 2023. Deze grote vaatwasser heeft couverts: 13. Op de tweede plek vinden we de AEG FFB63700PM terug. De derde plek in deze top 3 van de beste grote vaatwassers is gereserveerd voor de Whirlpool WIC 3C33 PE.

Er zijn 65 grote vaatwassers verkrijgbaar in Nederland. Van de in totaal 65 hebben er 14 een couverts van 13. In de tabel zie je een schematische verdeling van het couverts tussen alle verkrijgbare grote vaatwassers in Nederland.

CouvertsAantal
1314
1428
153

Aantal couverts van een grote vaatwasser

De grootte van een vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Een couvert is al het serviesgoed dat één persoon nodig heeft tijdens een maaltijd. We spreken van een grote vaatwasser wanneer hij ruimte heeft voor minimaal 13 couverts. Dit geeft genoeg plek voor de vuile vaat van een groot gezin (huishouden van 5 personen of meer), inclusief pannen.

Aantal couverts per huishouden

Als je een nieuwe vaatwasser koopt, is de grootte een van de belangrijkste dingen om naar te kijken. Het kan namelijk erg vervelend zijn als je afwasmachine te groot of te klein is. Als hij te klein is, zul je bepaalde dingen alsnog met de hand moeten doen. En als hij te klein is, moet je vuile vaat opsparen voordat je vaatwasser aan kan. Vraag jij je af hoeveel couverts jij nodig hebt? Hieronder zie je een overzicht van hoeveel couverts je nodig hebt per aantal personen in je huishouden.

  • Klein huishouden vaatwasser (1 of 2 personen): 9 – 10 couverts
  • Gemiddeld huishouden vaatwasser (3 of 4 personen): 11-13 couverts
  • Groot huishouden vaatwasser (5 personen of meer): 14-15 couverts

De meest grote vaatwasser is de AEG FFB53600ZM. De AEG FFB53600ZM is de meest grote vaatwasser van 2023 dit komt doordat hij een couverts van 13 heeft.

Een XL-vaatwasser is in principe hetzelfde als een grote vaatwasser; een afwasmachine met minimaal 13 couverts. Deze apparaten zijn geschikt voor huishoudens met 5 personen of meer.

Andere soorten wasmachines