Vind de beste wasmachine

Hogedrukreinigers worden gebruikt om modder en vuil te verwijderen. Een hogedrukreiniger spuit water met een hoge snelheid en hierdoor is het de snelste en meest efficiënte optie voor het schoonmaken van de meeste oppervlakken.

We hebben voor jou de beste hogedrukreinigers van 2023 beoordeeld en we bespreken ook waar je op moet letten bij de aanschaf van de beste hogedrukreiniger.

Beste wasdroger

21 uur gespoten

19 hogedrukreinigers getest

15 webshops

6 hoge drukkreiniger testers

Beste hogedrukreinigers van 2023

Dit zijn de best geteste hogedrukreinigers van 2023. Ze reinigen niet alleen goed, de prijs en kwaliteit is in verhouding en ze zijn ook uitgerust met verschillende accessoires. Met deze beste hogedrukreinigers van 2023 krijg je iedere oppervlakte weer schoon! In de test is gelet op eigenschappen die belangrijk zijn om de kwaliteiten van een hogedrukreiniger te beoordelen. 

Denk daarbij aan de waterdruk, het waterverbruik, de aandrijving en de lengte van de hogedrukslang. Daarnaast heeft de test ook rekening gehouden met het aantal klussen waarvoor de hogedrukspuit geschikt is. Een goede hogedrukspuit is namelijk multifunctioneel en kan je bij meerdere soorten klussen inzetten.

Koopgids: hoe vind je de beste hogedrukreiniger

Hoe weet je welke hogedrukreiniger het beste aansluit bij jouw wensen? Het is belangrijk dat je bij de aanschaf let op een aantal belangrijke aspecten.

Werkdruk

Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van de beste hogedrukreiniger let op de werkdruk. Dit is de kracht waarmee het water uit de hogedrukspuit komt en dit wordt aangegeven in het aantal bar. Hoe hardnekkiger het vuil, hoe meer werkdruk je nodig hebt. Ga ervan uit dat je voor het schoonmaken van tegels, minstens 150 bar werkdruk nodig hebt.

Accessoires

Daarnaast is het ook belangrijk dat een hogedrukreiniger multifunctioneel is. Bij de beste hogedrukreinigers worden verschillende accessoires meegeleverd. Voor het reinigen van je terrastegels heb je bijvoorbeeld andere accessoires nodig dan wanneer je je auto wil wassen.

Lengte van de hogedrukslang

De lengte van de hogedrukslang is geen vast gegeven bij een hogedrukreiniger. Bedenk of je voor jouw klus(sen) een extra lange slang nodig hebt, dan weet je zeker dat je de beste hogedrukreiniger koopt.

Aandrijving

Wanneer je de hogedrukspuit wil gebruiken op een plek zonder stopcontact, let dan op of er een accu bij zit. De beste hogedrukreinigers zijn makkelijk in het gebruik op meerdere plaatsen.

Gebruiksfrequentie

Hoe vaak wil je de hogedrukreiniger gaan gebruiken? Is dit vaker dan een paar keer per jaar let dan op de bouwkwaliteit.

Prijs

Een hogedrukreiniger is de beste keus wanneer deze precies past in jouw budget. Je kunt zo duur kopen als je wilt. Kies wat past bij jou.

Wat moet je weten van een hogedrukreiniger

Bij hogedrukreinigers wordt ook altijd het debiet aangegeven, dit staat voor het waterverbruik per uur. Als twee hogedrukreinigers dezelfde werkdruk hebben, dan heeft de hogedrukreiniger met de hoogste wateropbrengst meer reinigend vermogen. Zo kan je zelf makkelijk inschatten welke de beste hogedrukreiniger is. Sommige soorten vuil kan je alleen verwijderen met warm water, denk bijvoorbeeld aan vet of olie. Niet alle hogedrukreinigers zijn geschikt om op een warmwaterbron aan te sluiten, alleen de beste hogedrukreinigers zijn met deze functie uitgerust. Dan zijn er nog oppervlakten die niet alleen met water te reinigen zijn, daarvoor is ook schoonmaakmiddel nodig. Niet iedere hogedrukreiniger heeft ook de optie om dat toe te voegen. De beste hogedrukreinigers van 2023 hebben deze optie in de vorm van een aparte tank of van een aanzuigslangetje.

Denk goed na over hoe jouw klus eruitziet en houd daar rekening mee bij de aanschaf van de beste hogedrukreiniger!

De beste hogedrukreiniger is multifunctioneel en kan je gebruiken voor meerdere klussen in en om het huis. Let daarom goed op de werkdruk van een hogedrukreiniger. Met ten minste 150 bar werkdruk kan je alle thuisklussen goed afronden. De beste hogedrukreiniger heeft genoeg vermogen om zowel je fiets als je terrastegels grondig schoon te maken.

Een hogedrukreiniger werkt vrij eenvoudig. Je sluit hem aan op een elektriciteits- en een waterbron en vervolgens wordt het water rondgepompt en komt het met een hoge snelheid uit de slang. Je hebt geen ervaring nodig om de beste hogedrukreinigers van 2023 te bedienen.

Met de beste hogedrukreinigers van 2023 zit je altijd goed, maar welke het beste is voor jou, is helemaal afhankelijk van de klussen die je in gedachten hebt. Voor het reinigen van je auto is het bijvoorbeeld handig als er een wasborstel wordt meegeleverd. Hardnekkig vuil wordt het beste gereinigd met een vuilfrees, een krachtige roterende straal. Het is ook altijd goed om te kijken naar een waterfilter, deze zorgt ervoor dat er alleen schoon water in je hogedrukreiniger komt en daardoor zal hij een stuk langer goed blijven!

Hogedrukreinigers zijn er in alle soorten en maten, je kan er dus altijd een vinden die goed bij jou past! In deze test zijn de beste hogedrukreinigers uit alle categorieën getest. Van professionele hogedrukreinigers met een werkdruk van meer dan 170 bar tot middenklasse hogedrukreinigers met een werkdruk rond de 150 bar.