Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een inbouw wasdroger is een wasdroger die je kunt inbouwen in een keuken of een kast in de badkamer. Hierdoor gaat de wasdroger perfect op in jouw interieur.

142 uur gewassen

58 wasdrogers getest

19 webshops

15 wasdroger testers

Beste stille wasmachine 2023

PlaatsingAantal

Hoe bouw je een wasdroger in

Wasmachines en drogers zijn niet de mooiste apparaten. Om je washok, keuken of badkamer wat netter te laten ogen, kun je je wasmachine en wasdroger inbouwen. Zo vormen ze een geheel met de rest van de ruimte, of kun je ze zelfs verstoppen achter een deur of gordijntje. Hiervoor zijn speciale kasten te koop, maar je kunt deze apparaten ook in een lege nis in je keuken plaatsen – mits de afmetingen het toelaten.

Wil jij je wasdroger inbouwen, maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Hieronder lees je stap voor stap hoe je je droger inbouwt.

Stap 1

Start met het weghalen van je oude wasdroger, als die er nog staat. Houd een emmer en/of handdoek bij de hand voor het eventuele lekken bij het loskoppelen van de afvoerslang – mits de droger is aangesloten op je waterafvoer. Sleep de oude wasdroger van zijn plek en maak voldoende ruimte voor de nieuwe wasdroger.

Stap 2

Sluit de nieuwe wasdroger aan op de stroomtoevoer en op de waterafvoer indien je hiervan gebruik wilt maken.

Stap 3

Plaats de droger in de nis of kast en zorg ervoor dat hij waterpas staat. De meeste wasdrogers staan op pootjes die je kunt verstellen door eraan te draaien.

Stap 4

Controleer of de wasdroger werkt door een kort droogprogramma aan te zetten en ga na of het vocht afgepompt wordt – of, in geval van een wasdroger met reservoir, door de vochtbak te checken en legen.
Het is mogelijk om een wasdroger in te bouwen. Hierdoor ziet de ruimte met je wasdroger en wasmachine en gauw een stuk netter uit! Je hebt hiervoor geen een speciale wasdroger nodig, maar let wel goed op de afmetingen. De wasdroger mag niet groter zijn dan de nis of de kast waarin je hem wilt plaatsen. Als je je wasdroger bovenop je wasmachine wilt zetten – met of zonder kast – is het belangrijk dat de wasdroger niet groter is dan je wasmachine. Je kunt je wasmachine niet bovenop je droger plaatsen, omdat wasmachines veel zwaarder zijn dan wasdrogers.
Je kunt een warmtepompdroger prima inbouwen. Je kunt hem bijvoorbeeld in een nis in je keuken of bijkeuken plaatsen, of in een kast op de zolder of in de badkamer. Op deze manier vormt je wasdroger meer een geheel van de rest van de ruimte, waardoor het allemaal rustiger en netter oogt. Voor het inbouwen van je warmtepompdroger moet je wel goed letten op de afmetingen van de droger en de kast/nis waar je hem in wilt bouwen. Ook moet er een geschikte stroomvoorziening in de buurt zijn en een watertoevoer indien je hiervan gebruik wilt maken.
Er zijn speciale kasten te koop voor het inbouwen van wasdrogers. Vaak plaats je hier zowel een wasmachine als een droger in om je washok, badkamer of zolder zo strak mogelijk in de richten. Dergelijke wasmachine/droger kasten worden ook wel ‘wastorens’ genoemd. In de meeste gevallen bouw je de wasdroger bovenop de wasmachine, maar er zijn ook kasten waarbij de wasmachine en droger naast elkaar staan.

Andere soorten wasmachines