Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een inbouw wasmachine is een wasmachine die je kunt inbouwen in een keuken of een kast. Hierdoor gaat de wasmachine perfect op in jouw interieur.

121 uur gewassen

55 wasmachines getest

15 webshops

12 wasmachine testers

Beste stille wasmachine 2023

De Siemens WI14W541EU (Inbouw) is de beste inbouw wasmachine van oktober 2023. Deze inbouw wasmachine heeft energieklasse: C. Op de tweede plek vinden we de terug. De derde plek in deze top 3 van de beste inbouw wasmachines is gereserveerd voor de .

Er zijn 150 inbouw wasmachines verkrijgbaar in Nederland. Van de in totaal 150 hebben er 19 een energieklasse van C. In de tabel zie je een schematische verdeling van het energieklasse tussen alle verkrijgbare inbouw wasmachines in Nederland.

PlaatsingAantal
Inbouw1
Vrijstaand149

Hoe bouw je een wasmachine in

Inbouw wasmachines plaats je in een nis in je keuken of in een kast die hier speciaal voor is gemaakt. Door je wasmachine in te bouwen, staat je wasmachine niet los ergens tegen een muur aan, maar vormt hij een geheel met de rest van je keuken, bijkeuken of badkamer. Daardoor krijgt die ruimte een nettere look and feel. Voor het inbouwen van een wasmachine is het belangrijk dat je een geschikte elektriciteitsaansluiting en een watertoe- en afvoer hebt nabij de kast of nis. Daarnaast spelen de afmetingen van de inbouw wasmachine en de nis/kast een grote rol.

De beste inbouw wasmachine is de Siemens WI14W541EU (Inbouw). De Siemens WI14W541EU (Inbouw) is de beste inbouw wasmachine van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Afhankelijk van het type wasmachine, is het mogelijk om een wasmachine in te bouwen. Bijvoorbeeld in een kast in je badkamer of een nis in je keuken. Je hebt hiervoor een speciale inbouw wasmachine nodig. Deze kunnen qua functionaliteiten en opties hetzelfde als andere wasmachines, maar tegelijkertijd zijn ze zó gemaakt dat je ze volledig in je meubilair kan integreren.
Je kunt een wasmachine niet ín een keukenkast plaatsen, maar je kunt hem wel inbouwen in je keuken. Zo staat de wasmachine onder het keukenblad, en wordt hij een geheel met de rest van het meubilair. Je kunt echter niet iedere wasmachine in een nis van je keuken plaatsen; hiervoor heb je een inbouw wasmachine nodig. Deze kunnen precies hetzelfde als andere wasmachines. Bij het inbouwen van je wasmachine moet je er rekening mee houden dat je achter de wasmachine 5 tot 10 cm ruimte vrijhoudt, en ongeveer 2 cm aan de zijkanten.

Weet je niet of je je wasmachine in moet bouwen of niet? Dit zijn de voordelen van een inbouw wasmachine:

  • Het staat mooier. Wasmachines zijn niet de mooiste apparaten. Door hem in een nis of kast te plaatsen, integreer je hem in de ruimte, wat netter oogt.
  • Je bespaart ruimte. Normaal plaats je een wasmachine los ergens tegen een muur, door hem in te bouwen benut je de ruimte optimaal.
  • De wasmachine wordt stiller. Omdat de wasmachine in de nis of kast minder ruimte heeft om te trillen en bewegen, maakt hij minder herrie.
Wasmachines blijven vernieuwen qua opties en prestaties, maar ze zijn nog steeds een doorn in het oog. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wasmachine te verbergen, juist als je weinig ruimte hebt. Een inbouw wasmachine werkt hiervoor het beste. Deze plaats je in een nis of een kast. Wasmachine inbouwkasten komen vaak met een deur, zodat ze de wasmachine helemaal niet ziet. Bij een nis, in bijvoorbeeld je keuken, is dit vaak geen optie. In dat geval kun je er ook een gordijntje voor hangen. Afhankelijk van de stijl van je keuken kan dat er héél leuk uitzien!

Andere soorten wasmachines