Vind de beste wasmachine

Juicers maken helder gefilterd sap van verse groente en fruit. De ingrediënten bepaal je zelf.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over juicers, zoals waar je op moet letten als je er één gaat kopen en wat de beste juicer van 2023 is. 

Beste wasdroger

64 juices gemaakt

19 juicers getest

15 webshops

6 juicer testers

Beste juicer van 2023

Als je van verse groente- en fruitsappen houdt, is een juicer ideaal. Bepalen welke sapcentrifuge of slowjuicer je in huis haalt, is lastigere vraag. Daarom maakten wij een selectie van de beste juicers van 2023. Met de onderstaande juicers staat binnen no-time jouw kersverse sapje op tafel. Bij het samenstellen van de onderstaande lijst hebben we gekeken naar verschillende eigenschappen van de juicers.

 

 Denk hierbij aan het merk, de prijs-kwaliteitverhouding, het vermogen en uiteraard een tal aan recensies. Aan de hand van deze en nog veel meer criteria selecteerde we een lijst met de beste juicers van 2023. Kijk goed naar de specificaties om te bepalen welke juicer het beste past bij jou en jouw wensen.

Koopgids: hoe vind je de beste juicer

Om te bepalen welke juicer jij moet kopen, is het belangrijk om bepaalde aspecten van de verschillende juicers tegen elkaar op te wegen. Allereerst is het goed om het verschil te weten tussen een sapcentifuge en een slowjuicer. Sapcentrifuges maken sap door snel te raspen, terwijl slowjuicer sap maken door de ingrediënten langzaam te ‘kneuzen’ met behulp van een vijzel. Zoals de naam doet vermoeden, doet een slowjuicer er daarom ook langer over om het sap uit groente en fruit te halen. Verder verschillen sapcentrifuges en slowjuicers van elkaar door de grootte van de vulopening.
Deze is bij sapcentifuges een stuk groter, waardoor je minder hoeft te snijden dan bij een slowjuicer. Ook zijn sapcentrifuges alleen geschikt voor groente en fruit met een hoog vochtgehalte, terwijl een slowjuicer alle soorten groenten en fruit, noten en tarwegras aan kan. Ook verschilt het eindresultaat van elkaar. Sapcentrifuges produceren helder sap, en slowjuicers geconcentreerd sap. Fabrikanten van slowjuicers hebben vele claims gemaakt dat sap uit een slowjuicer gezonder is dan sap gemaakt door een sapcentrifuge, maar wetenschappelijk is dat niet onderbouwd. Waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een juicer, vind je in de lijst hieronder.

Type

Er zijn twee verschillende soorten juicers: sapcentifuge of slowjuicer.

Vermogen

Juicers hebben een vermogen tussen 150 en 2400 watt.

Toerental

Kies tussen 45 en 120 rounds per minute. Hoger juict je drankjes sneller.

Materiaal

De meeste juicers zijn gemaakt van kunststof of metaal.

Inhoud pulpreservoir

Tussen de 0,35 en 3 liter zijn de mogelijkheden.

Prijs

Een juicer is de beste keus wanneer deze precies past in jouw budget.

Wat moet je weten van een juicer

Juicers zijn niet de meest gebruikelijke apparaten, lang niet iedereen heeft er één in huis en sommigen weten niet eens van hun bestaan. In de onderstaande tekst beantwoorden we een aantal van de meeste gestelde vragen over juicers – sapcentrifuges en slowjuicers. Bijvoorbeeld over hoe ze werken en waaraan je een goede juicer herkent. Staat jouw vraag er niet tussen of heb je behoefte aan gericht advies? Schroom niet om contact op te nemen met ons of je leverancier. We helpen je met veel plezier verder!

Voor de beste juicers van 2023 scroll je naar boven – we hebben uitgebreid getest en in deze lijst vind je de beste juicers die nu verkrijgbaar zijn. Binnen deze selectie, heb jij natuurlijk nog bepaalde voorkeuren. Denk aan de grootte, het gewicht, de kleur en wellicht of onderdelen in de vaatwasser kunnen of niet. Ga goed na waar jij behoefte aan hebt en baseer jouw keuze daarop.

Om deze vraag te beantwoorden, maken we weer een splitsing tussen sapcentrifuges en slowjuicers. De werking is namelijk heel anders. Een sapcentrifuge heeft een ingebouwde trommel die ronddraait, voorzien van een rasp. Als je de ingrediënten aan de bovenkant erin stopt, gaat de trommel draaien (ook wel centrifugeren genoemd). Hiermee worden het fruit en de groente gerapst en wordt het sap er als het ware ‘uitgeslingerd’.

Een slowjuicer werkt heel anders. Deze kneust de ingrediënten met behulp van een vijzel. Hoe minder rotaties per minuut (RPM), hoe meer sap je overhoudt. Daarom doet een slowjuicer er ook iets langer over dan een sapcentrifuge. Bij beide apparaten wordt de pulp van het sap apart gehouden. Vaak worden er bij deze apparaten verschillende filters geleverd, die bepalen hoeveel pulp er bij het sap overblijft.

Dit is een vraag die je het beste zelf kan beantwoorden. Maar we helpen je natuurlijk graag een eindje op weg. Allereerst moet je bepalen of je een sapcentrifuge of een slowjuicer wilt. Beide hebben hun voor- en nadelen – je leest hier meer over onder het kopje “Koopgids: hoe vind je de beste juicer voor jou”. Als je het antwoord daarop weet, is het goed om na te denken over het vermogen, toerental, materiaal, grootte en gewicht van de juicer. Vind je het toch nog lastig om een knoop door te hakken? Neem dan een kijkje bij de beste juicers van 2023, bovenaan deze pagina’s. Van elk van deze juicers kunnen wij je verzekeren dat je er geen spijt van zult krijgen!