Beste kledingstomer

Kledingstomers zijn apparaten die door middel van stoom kreukels uit je kleding halen. In tegenstelling tot strijken met een strijkijzer, heb je hier geen strijkplank bij nodig.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over kledingstomers. Zoals hoe ze werken, waar je op moet letten als je er één aanschaft en natuurlijk wat de beste kledingstomer van 2023 is. 

Beste kledingstomer

96 uur gestoomd

29 kledingstomers getest

15 webshops

6 kledingstomers

Beste kledingstomers van 2023

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat strijken één van de meeste gehate huishoudelijke klusjes is. Iedereen heeft er een hekel aan. Met een van de onderstaande kledingstomers, is dit verleden tijd. Kreukels verwijderen wordt een eitje. Deze kledingstomers maken strijken sneller, makkelijker én veiliger! Om te bepalen wat de beste kledingstomers van 2023 zijn, hebben we veel verschillende kledingstomers met elkaar vergeleken.

Hierbij hebben we onder andere gekeken naar het merk, het type kledingstomer, de stoomproductie, het vermogen, de opwarmtijd en de prijs-kwaliteitverhouding. Naast uitgebreid testen een onderzoeken hebben we ook verschillende recensies over de kledingstomer opgezocht, om te achterhalen hoe anderen over deze kledingstomers denken. Daaruit is de onderstaande lijst ontstaan, met de beste kledingstomers van 2023.

Koopgids: hoe vind je de beste kledingstomer

Kledingstomers zijn ideaal als je snel en makkelijk je kleding op wilt frissen of lichte kreukels wilt verwijderen. Maar hoe weet je wat de juiste kledingstomer voor jou is? We vertellen je graag waar je op moet letten bij het kopen van een kledingstomer. Allereerst moet je je afvragen of je niet beter een strijkijzer aan kan schaffen. Een kledingstomer is erg fijn, maar haalt hevige kreukels niet uit je kleding. Heb je daar niet zo’n last van, dan moet je zeker voor een kledingstomer gaan!

Ben je van plan hem veel te gebruiken, ga dan voor een kledingstomer met standaard. Deze neemt iets meer plek ik beslag dan een handkledingstomer, maar ze zijn handig in gebruik én het waterreservoir is groter. Handkledingdroger zijn compacter, en dus beter op te bergen of mee te nemen op reis. Wil je weten waar je nog meer over na moet denken bij het kopen van een nieuwe kledingstomer? Neem dan een kijkje naar de lijst hieronder.

Type

Er zijn verschillende soorten kledingstomers. Kies voor een handkledingstomer of kledingstomer met standaard.

Regelbare stoomkracht

Dit houdt in dat je de stoomkracht zelf hoger of lager kunt zetten, als je bijvoorbeeld satijnen bloezen wil strijken, maar ook bankbekleding.

Continue stoomproductie

Hoe hoger dit is, hoe meer stoomkracht je kledingstomer bevat. De stoomproductie varieert tussen 15 tot 54 g/m. Vanaf 30 g/m krijg je lichte kreukels uit je kleding.

Vermogen

Dit zegt vaak niet zoveel over de stoomkracht, maar wel over hoe snel je kledingstomer opwarmt. Het vermogen van een kledingstomer ligt tussen de 1300 en 2300 watt.

Waterreservoir

Dit geeft aan hoeveel water je in je kledingstomer kwijt kunt. Dit ligt tussen 0,09 en 2,5 liter. Als je meer kleding tegelijk wilt strijken, kun je beter voor een kledingstomer kiezen met een groter waterreservoir.

Prijs

Een kledingstomer is de beste keus wanneer deze precies past in jouw budget. Je kunt zo duur kopen als je wilt. Kies wat past bij jou.

Wat moet je weten van een kledingstomer

Niet iedereen heeft een kledingstomer in huis. Wel is het een heel handig apparaat om de snelle strijkklussen mee te klaren. Omdat het niet het meest gebruikelijke apparaat is, zien we hier regelmatig vragen over voorbij komen. We helpen je graag aan antwoorden op die vragen, om wat meer duidelijkheid te creëren rondom kledingstomers. Denk hierbij aan vragen als wat een goede kledingstomer is, of hoe deze apparaten precies werken. Wordt jouw vraag over kledingstomers hier niet beantwoord? Onthoud dat je altijd contact met ons of je leverancier op kunt nemen voor meer informatie of persoonlijk advies.

Wil jij echt het beste van het beste? Neem dan een kijkje naar “de beste kledingstomers van 2023”, bovenaan deze pagina. Hier vind je de beste kledingstomers die nu op de markt zijn, gebaseerd op uitgebreide testen en onderzoek, onder andere naar de prijs-kwaliteitverhouding, het type kledingstomer, de stoomkracht, de grootte van het waterreservoir en de opwarmtijd van deze kledingstomers. We hopen dat je er vindt wat je zoekt!

Met een kledingstomer haal je kreukels uit je kleding, dit doen ze met behulp van stoom. Maar toch zijn kledingstomers niet hetzelfde als strijkijzer met een stoomfunctie. Voor een kledingstomer heb je namelijk geen strijkplank nodig. De hangt de kleding op, aan de bijgeleverde standaard of gewoon aan een kledinghanger aan een kapstok, en gaat met de kledingstomer langs de kleding om de hete stoom zijn werk te laten doen. Weg met kreukels, nare geurtjes én de meeste bacteriën!

Houd er wel rekening mee dat je met een kledingstomer geen druk uitoefent, en je hevige kreukels zo niet uit je kleding krijgt. Hiervoor heb je toch een strijkijzer nodig.

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt. Belangrijk is om jezelf allereerst af te vragen of je écht een kledingstomer wilt, of dat je beter voor een strijkijzer kunt gaan. Kledingstomers maken strijken makkelijk, snel en veilig – omdat je geen risico loopt op brandvlekken – maar hevige kreukels halen ze niet uit je kleding. Heb je bepaald dat je toch voor een kledingstomer gaat? Super! Neem nog eens een kijkje naar het eerder onderdeel op deze pagina “Koopgids: hoe vind je de beste kledingstomer voor jou” om te weten waar je precies op moet letten bij het uitzoeken van een kledingstomer.