Vind de beste wasmachine

Een koelbox is een thermisch geïsoleerde, kunststof box waar je eten en drinken gekoeld of koel kan bewaren. Veelal gebruikt bij dagjes weg, picknicks en bij barbecues.

Als je meer wilt leren over de beste koelboxen, ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over koelboxen, plus een lijst met de beste koelbox van 2023!

Beste wasdroger

76 uur gekoeld

21 koelboxen getest

15 webshops

5 koelbox testers

Beste koelboxen van 2023

Je koopt al een koelbox voor een paar tientjes, maar er zijn ook koelboxen voor meer dan 1000 euro. Voor welke je ook gaat, je wilt natuurlijk wel waar voor je geld. Om die reden hebben we een lijst gemaakt met de beste koelboxen van 2023. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop. Bij het samenstellen van de lijst met de beste koelboxen van 2023, hebben we gekeken naar verschillende kenmerken van de koelboxen.
Je kan hierbij denken aan de inhoud van het koelgedeelte, of ze een vriesfunctie bevatten, het gewicht en de prijs-kwaliteitverhouding. We hebben vele koelboxen uitvoerig getest en onderzocht. Ook hebben we gekeken naar wat er online over deze koelboxen wordt gezegd. Door onze bevindingen en een tal aan recensies naast elkaar te leggen zijn we tot de onderstaande selectie gekomen.

Koopgids: hoe vind je de beste koelbox

Als je van plan bent een nieuwe koelbox te kopen, heb je vast een bepaalde situatie voor ogen waarbij je een koelbox goed kan gebruiken. Dat doel is heel belangrijk bij het uitzoeken van een koelbox, er zijn namelijk veel verschillende koelboxen, allemaal geschikt voor verschillende situaties. Compressor koelboxen zijn ideaal tijdens het kamperen. Ze hebben een ruim temperatuurbereik (kunnen zelfs vriezen), hebben voldoende ruimte voor boodschappen en zijn gemakkelijk op te laden via je auto. Er zijn ook koelboxen die gemaakt zijn voor the life on the road.

Dit zijn thermo-elektrische koelboxen, waarvan sommige ook een warmhoudfunctie hebben. Tenslotte zijn er koelboxen voor een dagje weg, bijvoorbeeld het strand, een picknick of tijdens een boottocht. Deze hebben geen stroomtoevoer en blijven op temperatuur door middel van isolatie en/of koelelementen. Ze worden ook wel passieve koelboxen genoemd. In het onderstaande overzicht zie je hoe koelboxen nog meer van elkaar verschillen en waar je op moet letten als je er een aan wilt schaffen.

Koeltechniek

Er zijn verschillende koeltechnieken: compressor, thermo-elektrisch of isolatie en/of koelelemente.n

Energiebron

Dit verschilt tussen elektriciteit of koelelementen.

Inhoud

Koelboxen hebben een inhoud van tussen de 8 tot 65 liter.

Vriesfunctie

Let op: deze functie is alleen beschikbaar bij thermo-elektrische koelboxen.

Gewicht

Het gewicht van een koelbox ligt tussen de 3 en 30 kilo.

Prijs

Een koelbox is de beste keus wanneer deze precies past in jouw budget.

Wat moet je weten van een koelbox

Als je een koelbox gaat kopen, is er misschien meer informatie waar je behoefte aan hebt, of je hem nou gaat gebruiken op de camping, tijdens boottripjes, een heerlijke barbecue of op een relaxte stranddag. Wij zien met regelmaat dezelfde vragen over koelboxen terugkomen, vragen zoals hoelang een koelbox koud blijft, hoe ze werken en wat een goede koelbox is. We helpen je met alle plezier aan die informatie. Zijn we jouw vraag vergeten? Neem vooral contact op met ons of je leverancier.

Koelboxen die aangedreven worden door elektriciteit, zoals compressor koelboxen of thermo-elektrische koelboxen, blijven koel zo lang als ze stroom krijgen. Ze houden de temperatuur nog wel enige tijd vast nadat je ze hebt losgekoppeld, maar zullen wel langzaam opwarmen.

Passieve koelboxen hebben geen stroomtoevoer, en blijven koel door middel van isolatie en/of koelelementen. Hoelang deze koelboxen koel blijven, is afhankelijk van een heleboel factoren, bijvoorbeeld hoe goed hij geïsoleerd is, of hij in de zon staat en hoe vaak je hem opendoet. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je passieve koelbox langer koel blijft. Zorg er bijvoorbeeld voor dat al je producten al gekoeld zijn voor je ze erin stopt, gebruik koelelementen, stop je koelbox goed vol, sluit hem goed af en laat het smeltwater zitten. Zelfs gesmolten geeft dit namelijk nog wel verkoeling.

Bij de werking van koelboxen zit een verschil tussen passieve en actieve koelboxen. We leggen beide graag aan je uit. Actieve koelboxen werken op elektriciteit en zijn als het ware kleine, makkelijk verplaatsbare koelkasten. Ze zijn ideaal voor op de camping of in de auto. Deze koelboxen zijn erg geschikt om je eten en drinken koud te houden, maar ook om ze te koelen, bijvoorbeeld net na het doen van de boodschappen.

Passieve koelboxen houden producten koud door middel van isolatie en/of koelelementen. Dit wordt een passieve koelbox genoemd omdat hij dus zelf niet actief koelt, hij maakt gebruik van de temperatuur van de producten (en koelelementen) die je erin stopt. Na verloop van tijd zal de passieve koelbox opwarmen.

Een goede koelbox heeft een kloppende prijs-kwaliteitverhouding, houdt een langere tijd koel en geeft je voldoende ruimte. Ben jij op zoek naar een koelbox van goede kwaliteit, neem dan nog een kijkje bovenaan deze pagina, bij “beste koelboxen van 2023”. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste koelboxen die nu op de markt zijn, onze bevindingen vind je in deze lijst.

Welke koelbox je moet kopen, is volledig afhankelijk van jouw wensen, met name waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Wil je je koelbox meenemen naar het strand, een picknick of barbecue in het park? Ga dan voor een passieve koelbox, die koelt door middel van isolatie en/of koelelementen en heeft geen stroomtoevoer nodig. Zoek je een koelbox voor in je caravan, camper of tent, dan moet je gaan kijken naar een compressor koelbox. Deze worden aangedreven door elektriciteit en geven je de ruimte die je nodig hebt. Ben je van plan een lange reis te maken met de auto? Dan zal je je moeten oriënteren op een koelbox voor onderweg. Dit zijn thermo-elektrische koelboxen speciaal voor gebruik in de auto.