Beste kruimeldief

Een kruimeldief is een huishoudelijk apparaat wat in feite de miniatuurversie van een stofzuiger is. In sommige regio’s wordt de kruimeldief dan ook wel een kruimelzuiger genoemd. 

We vertellen je meer over de werking van kruimeldieven en waar je bijvoorbeeld op moet letten wanneer je van plan bent om er één aan te kopen. Maar niet voordat we begonnen zijn met een overzicht van de beste kruimeldieven van 2023!

Beste kruimeldief

96 uur gezogen

29 kruimeldieven getest

15 webshops

6 kruimeldief testers

Beste kruimeldieven van 2023

Kruimeldieven zijn ongelofelijk handige apparaten die ervoor zorgen dat je de grote en logge stofzuigers bij lange na niet zo vaak meer hoeft te gebruiken. En met de beste kruimeldieven van 2023 heb je deze haast nooit meer nodig! In het overzicht dat we voor je gemaakt hebben zetten we de beste die je vandaag de dag vinden op een rij waarbij we ze op een aantal punten beoordelen.

Allereerst kijken we natuurlijk naar de zuigkracht. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat het snel opgezogen wordt maar dat je bijvoorbeeld ook de kracht hebt om op de lastig bereikbare plekken toch het vuil kan verwijderen. De beste kruimeldieven hebben een capaciteit die groot genoeg is om ze dagelijks schoon te moeten maken en hoeven ook niet dagelijks opgeladen te worden. Dit zijn de beste kruimeldieven van 2023!

Koopgids: hoe vind je de beste kruimeldief

In de beste kruimeldieven van 2023 hebben we al enigszins verklapt wat een paar van de belangrijkste eigenschappen van een kruimeldief zijn. Maar hoe vind je nu daadwerkelijk de kruimeldief die het beste bij jou past? Eén van de belangrijkste vragen die je jezelf kan stellen is of je een huisdier hebt of hier in de toekomst misschien wel over nadenkt.

Er bestaan namelijk speciale kruimeldieven die bijvoorbeeld voorzien zijn van een speciale turboborstel waarmee je dierenharen gemakkelijk van bijvoorbeeld een bank of tapijt kan verwijderen. En alhoewel de meeste kruimeldieven met een accu werken bestaan er ook modellen die enkel op netstroom kunnen werken, iets dat misschien minder praktisch is maar als voordeel heeft dat ze over het algemeen een veel grotere zuigkracht hebben. We sommen de belangrijkste zaken nog even voor je op.

Inhoud

Om een kruimeldief compact te houden hebben ze over het algemeen een vrij kleine inhoud. De meeste mensen verkiezen een inhoud van tenminste een halve liter.

Wandhouder

Sommige modellen komen met een speciale wandhouder waardoor de kruimeldief niet onnodig ruimte hoeft in te nemen op een kast of het aanrechtblad.

Natte functie

Een aantal kruimeldieven zijn ook geschikt om vocht mee op te zuigen. Handig wanneer er per ongeluk een glas met drinken is omgevallen. Glas en het drinken kunnen direct samen opgeruimd worden.

Stroomvoorziening

Netstoom is minder praktisch maar over het algemeen sterker.

Accuduur

De meeste kruimeldieven werken met een kleine accu die soms slechts 10 minuten aan stroom voorziet.

Dierenharen

Wanneer je huisdieren hebt of deze in de toekomst wil hebben, dan kies je het beste voor een kruimeldief met turboborstel.

Wat moet je weten van een kruimeldief

Wist je dat de kruimeldief ontwikkeld een uitvinding is die rechtstreeks van NASA vandaan komt? Dit omdat ze een gemakkelijke manier wilde hebben om monsters van de maanoppervlakte te kunnen nemen. Met recht dus een ‘buitenaardse’ uitvinding! Ondanks z’n handigheid is de kruimeldief nog steeds niet volledig ingeburgerd. Naar schatting heeft namelijk nog geen 20% van de huishoudens een kruimeldief in huis. Wel merken we dat ze steeds populairder worden. Daarom beantwoorden we hieronder nog eens de belangrijkste vragen die wij binnen hebben gekregen.

Een kruimeldief zal nooit de kracht van een conventionele stofzuiger kunnen bereiken maar het is wel belangrijk dat de zuigkracht groot genoeg is om de meeste taken van de stofzuiger over te kunnen nemen. De betere kruimeldieven hebben ook een accuduur van tenminste 15 minuten en kunnen niet enkel droog maar ook nat zuigen. Wanneer je huisdieren hebt dan is een turboborstel ook essentieel om een kruimeldief goed te kunnen noemen.

Een kruimeldief hoeft helemaal zo duur niet te zijn. De goedkoopste modellen kosten bijvoorbeeld een kleine 50 euro. Toch moet je er rekening mee houden dat de prijs van de betere en meer uitgebreide modellen gemakkelijk over de honderd euro gaat.

Houd er wel rekening mee dat je met een kledingstomer geen druk uitoefent, en je hevige kreukels zo niet uit je kleding krijgt. Hiervoor heb je toch een strijkijzer nodig.

Het is lastig om voor een ander te bepalen welke kruimeldief hij of zij moet kopen zonder de voorkeuren te weten. Zo zijn kruimeldieven met een turboborstel hartstikke handig wanneer je een huisdier hebt maar in principe een onnodige meerprijs wanneer je geen huisdieren hebt. Met de informatie die je op deze pagina hebt kan je al goed voor jezelf bepalen wat voor jou een goede keus is. En anders mag je altijd terugvallen op de modellen die wij als beste getest hebben. Dan weet je zeker dat je met een uitstekend model te maken hebt!