Beste robotstofzuiger

Robotstofzuigers zijn huisrobotten die zelfstandig het stof van de vloer in een ruimte verwijderen. Ze gebruiken draaiende borstels om ook in smalle ruimtes en hoeken schoon te maken, zijn klein genoeg om ook onder laag meubilair hun werk te doen en je hoeft er niet eens voor thuis te zijn. Hoe makkelijk is dat?

Wat is de beste robotstofzuiger van 2023? Daarvoor ben je hier aan het juiste adres! We zetten de beste robotstofzuigers voor je op en rij en laten je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe robotstofzuiger met behulp van onze koopgids.

Beste robotstofzuiger

122 uur gezogen

29 robotstofzuigers getest

15 webshops

6 robotstofzuiger testers

Beste robotstofzuigers van 2023

Robotstofzuigers zijn (nog) niet de meest gebruikelijke huishoudelijke apparaten, maar je ziet ze wel steeds vaker. Heel begrijpelijk, want ze kunnen je een hoop werk besparen! Ben je benieuwd wat de beste robotstofzuigers zijn die nu verkrijgbaar zijn? Kijk dan vooral naar onze onderstaande selectie met de beste robotstofzuigers van 2023! Bij het maken van deze lijst hebben we onder andere gekeken naar het schoonmaakresultaat, de navigatiemethode, de bouwkwaliteit, het geluidsniveau, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding van een tal aan nieuwe robotstofzuigers.

Naast onze bevindingen op basis van onze eigen onderzoeken en testen hebben we gekeken naar wat anderen van deze robotstofzuigers vinden. Is onze definitieve selectie met de beste robotstofzuigers van 2023 hebben we ook enorm veel recensies in acht genomen. Dit zijn de beste robotstofzuigers van 2023. We hopen dat er iets tussen zit dat past bij jouw wensen.

Koopgids: hoe vind je de beste robotstofzuiger

Als je een nieuwe robotstofzuiger wilt kopen, komt er een hoop op je af. Hoe weet je nou wat een goede robotstofzuiger is? En waar moet je precies op letten als je er één wilt uitzoeken? Daar helpen we je met alle liefde mee uit de voeten! Misschien sta je op het punt om je eerste robotstofzuiger te kopen. Dan is het wel zo fijn om te weten waar je rekening mee moet houden. 

Als tip willen we je graag meegeven om naar recensies te kijken. Natuurlijk, het zegt niet alles. Maar het kan nooit kwaad om te horen (of lezen) over andermans ervaringen met een specifiek product, zo ook een robotstofzuiger. Wil jij weten hoe de robotstofzuiger kan vinden die het beste aansluit op jouw wensen? Let dan op de volgende eigenschappen.

Gebruikssituatie

Niet alle robotstofzuigers zijn geschikt voor alle doeleinden, veel hebben namelijk verschillende functies. Bepaal voor je de knoop doorhakt voor een specifieke robotstofzuiger, of je ook wilt dat hij kan dweilen, dierharen verwijdert, goed werkt tegen allergieën, geschikt is voor donkere vloeren en of je hem wit bedienen via een app.

Maximale geluidsniveau

Een voordeel aan een robotstofzuiger is, dat je tijd over houdt voor andere dingen. Dan wil je liever niet te veel last hebben van het geluid dat door de robotstofzuiger geproduceerd wordt. Het geluidsniveau van een robotstofzuiger wordt aangeduid in 3 levels: stil (t/m 60 dB), normaal (61 t/m 70 dB) en luid (71 t/m 75 dB).

Gebruiksgemak

Robotstofzuigers nemen al een hoop werk uit onze handen, maar sommige bieden extra functies om jou nog meer te ontlasten. Denk aan een turbo power functie, een timer, een systeem waardoor hij niet vastloopt op kabels, automatisch opladen en een programmeerbaar tijdsschema.

Smart home platform

Maak je gebruik van een smart home platform? Dan kan je hier je nieuwe robotstofzuiger op aan sluiten. Let er wel op dat hij compatible is met het systeem dat jij gebruikt. Keuze uit Amazone Alexa, Google Assistant, Works with Nest, IFTTT en Homey.

Hoogte robotstofzuiger

Het is natuurlijk éxtra fijn als je nieuwe robotstofzuiger de plekjes bereikt waar jij met moeite bij komt, bijvoorbeeld onder de bank of kast. Let er daarom op dat je nieuwe robotstofzuiger hieronder past. Robotstofzuigers hebben een ‘normale hoogte’ (8 tot 10 cm) of zijn ‘hoog’ (10 cm of meer).

Navigatiemethode

Hier zijn 5 verschillende manieren voor. De eerste is dat de robotstofzuiger geen navigatiemethode heeft, hierbij rijdt hij willekeurig rond. Een tweede optie is een zelflerende robotstofzuiger, deze maakt een paar rondjes totdat hij weet hoe de ruimte is opgedeeld en welke route hij moet afleggen. Vergelijkbaar zijn robotstofzuigers met GPS-chip, die stoppen waar ze al zijn geweest en hebben ook even nodig om de ruimte te leren kennen. Robotstofzuigers met plafondherkenning filmen het plafond om hun route te bepalen. Tenslotte zijn er robotstofzuigers die een onzichtbare laser gebruiken om de ruimte in kaart te brengen.

Wat moet je weten van een robotstofzuiger

Als je nog niet eerder een robotstofzuiger hebt gehad, kunnen we ons voorstellen dat je nog met een aantal vragen zit. Om die te beantwoorden, willen we je allereerst vertellen “Ja, robotstofzuigers zijn geschikt voor elke soort vloer”. Ook als je tegels hebt in je keuken, tapijt in de slaapkamer en laminaat in de gang. De robotstofzuiger krijgt het allemaal schoon. Ideaal als je huisdieren hebt, want je kan je robotstofzuiger instellen op ‘dagelijks poetsen’. Extra vuil? Ook geen probleem. De meeste robotstofzuigers zijn in staat viezere gebieden zelfstandig te detecteren. Meer weten over robotstofzuigers? Hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen.
Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger van hoge kwaliteit, raden we je aan om te kijken naar de bouwkwaliteit en het schoonmaakresultaat. Deze kenmerken geven een duidelijke en representatieve indicatie van de materialen waarmee de robotstofzuiger is gemaakt en hoe goed hij schoonmaakt. Wil je weten wat nou écht de beste robotstofzuigers van 2023 zijn? Neem dan nog eens een kijken naar de lijst me de beste robotstofzuigers van 2023 bovenaan deze pagina.
Dit is volledig afhankelijk van wat jij verwacht van een robotstofzuiger. Als je zoekende bent in wat jouw wensen precies zijn, raden we je aan om iets naar boven te scrollen op deze pagina voor het kopje “Koopgids: hoe vind je de beste robotstofzuiger”. Hier vind je een duidelijk overzicht van waar je op moet letten bij het kopen van een robotstofzuiger. Heb je vragen die hier niet beantwoord worden of wil je persoonlijk advies over robotstofzuigers? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons of je leverancier. We staan voor je klaar!

Robotstofzuiger bewegen zelfstandig door een ruimte over de vloer. Er zijn robotstofzuigers die willekeurig door de kamer rijden, maar er zijn tegenwoordig ook veel robotstofzuigers die technieken gebruiken om de ruimte in kaart te brengen en routes te plannen. Denk hierbij aan onzichtbare laser, camera’s en GPS. Maar er zijn ook zelflerende stofzuigers, die kennis vergaren door een aantal rondjes te rijden.

Robotstofzuigers rijden door een (afgebakende) ruimte en zien objecten staan waar ze omheen bewegen. Met zijborsteltjes en/of een ronddraaiende borstel aan de onderkant van het apparaat maakt hij vuil, zoals stof of dierenharen, los en zuigt hij het op.