Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

De beste Siemens wasdroger is de Siemens WT7U4600NL. Bekijk de unieke top 3 met de beste Siemens wasdrogers van 2023 en vind de beste voor jou.

142 uur gedroogd

58 wasdrogers getest

19 webshops

15 wasdroger testers

Beste stille wasmachine 2023

De Siemens WT7U4600NL is de beste Siemens wasdroger van december 2023. Op de tweede plek staat de Siemens WT45W475NL. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste Siemens wasdrogers is voor de Siemens WT45W470NL.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn Siemens wasdrogers. Van de in totaal 109 machines zijn er 14 van merk Siemens. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling van alle merken.

MerkAantal
Siemens14
Whirlpool7

Waarom is Siemens het beste merk

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Siemens in de top 3 van de beste wasdroger merken staat. Dit grote en bekende merk maakt er tal aan verschillende wasdrogers – maar voornamelijk warmtepompdrogers – zodat je altijd een Siemens wasdroger kan vinden die aansluit bij jouw wensen. Lees hieronder de highlights van de wasdrogers van Siemens.

Energizuinig

Bijna alle nieuwe wasdrogers van Siemens zijn warmtepompdrogers. Warmtepompdrogers gaan zuiniger met energie om dan andere soorten wasdrogers en de warmtepompdrogers van Siemens hebben allemaal energieklasse A++ of A+++, waardoor het energiezuinige wasdrogers zijn. Over de gehele levensduur van een Siemens warmtepompdroger kun je tot wel €1735 besparen op je energierekening.

Zuinig met je wasgoed

Siemens wasdrogers beschikken over intelligenties functies die erop ontworpen zijn om de levensduur van je wasgoed te verlengen. Alle nieuwe Siemens wasdrogers hebben een vochtigheidssensor die meet hoe nat het wasgoed in de trommel zit. Hier past de wasdroger het droogprogramma op aan, zodat je wasgoed niet langer gedroogd wordt dan nog is, en er een zo laag mogelijke temperatuur gebruikt kan worden.

Gebruiksgemak

De wasdrogers van Siemens beschikken over verschillende functies en opties om het drogen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan een antikreukfase, kinderbeveiliging, kledingbeschermende trommel, startuitstel en een anti-vibratiefunctie. Nog meer drooggemak? Kies dan voor een Siemens wasdroger met automatisch uitschakelen, informatie aflezen en bediening via de app, trommelverlichting, een stoomfunctie en/of een zelfreinigende condensor.

Verschillende droogprogramma's

Siemens vindt het belangrijk dat je wasgoed lang meegaat, en biedt daarom een tal aan verschillende droogprogramma’s. Hierbij kun je denken aan standaard programma’s zoals: kastdroog, strijkdroog, kort, katoen, synthetisch en wol. Maar Siemens heeft ook specifiekere droogprogramma’s voor bijvoorbeeld, beddengoed, dekens, handdoeken, sportkleding of om je wasgoed op te frissen. Wees je er wel bewust van dat iedere Siemens wasdroger beschikt over andere droogprogramma’s.

De Siemens WT7U4600NL is de beste Siemens wasdroger van 2023. De Siemens WT7U4600NL is als beste beoordeeld door tenminste 100 consumenten die hem eerder gekocht hebben.

Consumenten die eerder een Siemens wasdroger hebben gekocht hebben de wasdroger beoordeeld met een gemiddelde score van een 8,7. Daarmee staat Siemens na Miele en Bosch op de derde plaats!
De gemiddelde prijs van een Siemens wasdroger ligt tussen de: 549 en 1319 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond uit 2021 blijkt dat wasdrogers gemiddeld 11 jaar meegaan. In het onderzoek staat helaas niet vermeld hoelang de wasdrogers van Siemens gemiddeld meegaan. Enkel van Miele wasdrogers noemden ze dat deze gemiddeld 16 jaar meegaan – een groot verschil met de overige merken.

Andere soorten wasmachines