Beste slimme deurbel

Met een slimme deurbel weet je altijd wie er voor de deur staat, ook als je niet thuis bent. Afhankelijk van je slimme deurbel kun je zien wie er voor de deur staat en met die persoon praten. 

Maar wat is de beste slimme deurbel van 2023? We zetten de beste slimme deurbellen voor je op een rij en laten je zien waar je op moet letten bij het de aankoop van een nieuwe slimme deurbel met behulp van onze koopgids.

Beste slimme deurbel

15 uur getest

9 slimme deurbellen getest

15 webshops

3 slimme deurbel testers

Beste slimme deurbel van 2023

 De opties op een slimme deurbel variëren, waardoor de deurbel zelfs te gebruiken is als beveiligingscamera. We brengen je op de hoogte van de voor- en nadelen van een slimme deurbel, zodat jij weet wat voor jou de beste optie is. Ben je op zoek naar de juiste deurbel maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen wij je op weg. Het aanbod is ruim en de keuze is dan ook niet zo gemakkelijk gemaakt. Wil je een camera met beweging sensor, moet de video opgeslagen kunnen worden, moet er een terugspreekfunctie zijn, en wil je ook nachtvisie?

Elke slimme deurbel heeft zijn voordelen, maar welke bij jou past hangt van jou situatie af. We zetten de verschillende varianten van de slimme deurbel voor je op een rij en helpen je bij het kiezen van de juiste bel voor jou. Er zijn niet heel veel slimme deurbellen op de markt, alleen is het wel lastig om degene te vinden die past bij jou. Op basis van onze referentiepunten hebben we een top lijst gemaakt. Onderstaand zie je de beste slimme deurbellen van 2023. De belangrijkste slimme deurbellen met de handigste functies én die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Koopgids: hoe vind je de beste slimme deurbel

Bij de keuze voor een geschikte slimme deurbel is het handig om te weten welke opties er zijn. Denk bijvoorbeeld aan het type stroomvoorziening, het type internetverbinding, het wel of niet hebben van een geluidssignaal, beeld of de optie om het beeld op te slaan. En zo zijn er nog veel meer opties. We zetten de opties en overwegingen voor jou op een rij, zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken voor een geschikte deurbel!

Type verbinding

Of je gebruik maakt van draadloze internetverbinding of internet via de kabel, bepaald welke deurbel geschikt is. Een slimme deurbel heeft altijd internetverbinding nodig. Het voordeel van een kabel is dat dit een stabiele verbinding is. Het nadeel is wel dat er een kabel getrokken moet worden tot aan de plek waar de deurbel hangt. Een draadloze verbinding heeft deze kabel niet nodig, maar het kan wel zijn dat de wifi-ontvangst op de plek van de voordeur niet erg sterk is. Een oplossing om toch gebruik te maken van de draadloze verbinding is een wifi adapter in de hal.

Opslaan video materiaal

Een slimme deurbel geeft jou een beeld van de persoon die voor de deur staat middels de ingebouwde camera. Dit beeld is live en wordt niet altijd opgeslagen. Toch hebben enkele slimme deurbellen ook de optie om het beeld op te slaan op een intern geheugen. Dit geheugen is niet groot, waardoor er een extra cloud opslag nodig is. Dit kun je gemakkelijk regelen met een abonnement. Dit is niet duur, maar kost wel dat kleine beetje extra. Of je dit ervoor over hebt om de beelden te bewaren en terug te zien wanneer je wilt, hangt van je eigen voorkeur af.

Geluidsignaal in huis

Wanneer iemand op je slimme deurbel drukt, zal je smartphone een pushbericht krijgen en kun je met je telefoon opnemen. Maar wat als je telefoon in een andere ruimte ligt en je gewoon thuis bent? Wel zo handig om ook een geluidsignaal in huis te hebben. Een slimme deurbel kan uitgebreid worden middels een draadloze ontvanger, zodat je ook zonder je smartphone bij de hand de voordelen van een ‘ouderwetse’ deurbel hebt. Let wel op: als je dit wilt, koop dan een slimme deurbel die geschikt is om gekoppeld te worden aan een draadloze ontvanger. Dit is namelijk niet bij iedere slimme deurbel het geval.

Terugspreekfunctie

Wil je kunnen communiceren met de persoon voor de deur, en niet alleen het beeld zien? Dan is een terugspreekfunctie wel zo handig. In dat geval is er een microfoon ingebouwd zodat je kunt praten met de persoon voor de deur.

Waterbestendig

Een smart device buiten ophangen kan voor de nodige problemen zorgen: denk hierbij aan zware weersomstandigheden. Heb je een overkapping boven je voordeur, dan hoef je hier geen rekening mee te houden. Heb je geen overkapping? Dan is het handig dat de slimme deurbel waterdicht is.

Nachtvisie

Wil jij ook tijdens de donkere avonden weten wie er voor je deur staat? Er zijn modellen van de slimme deurbel die ook nachtvisie hebben. Dit kan door middel van intraroodlicht, en in enkele gevallen ook een extra bewegingsmelder. Zo kun je ook een melding krijgen van beweging wanneer de deurbel niet ingedrukt wordt. Op die manier werkt de deurbel ook als beveiligingscamera. De optie nachtvisie zorgt er wel voor je overdag zwart-wit beeld hebt.

Wat moet je weten van een slimme deurbel

Een slimme deurbel (ook wel smart deurbel) zorgt ervoor dat jij weet die er voor de voordeur staat, op elk moment, ook als je niet thuis bent. Dit doet de slimme deurbel door middel van een camera en microfoon. Zo kun je de persoon voor de deur zien en met diegene praten, gemakkelijk via je mobiel. Dit varieert per slimme deurbel: de ene deurbel heeft wel een camera, de andere niet. Ook variëren de deurbellen in terugspreekfunctie. Er zijn zelfs slimme deurbellen met infrarood nachtvisie en een bewegingsdetector. Ook een voordeel is dat je niet naar de voordeur of naar de vaste telefoon hoeft te lopen. Je beantwoord de deurbel zelfs vanaf de bank. Je ontvangt een melding op je telefoon wanneer iemand bij jou thuis op de deurbel drukt. Zo ben je altijd op de hoogte, waar je ook bent. De melding op de telefoon gaat echter niet ook in huis zelf af. Wil je net als een ‘ouderwetse deurbel’ ook gewoon een geluidssignaal ontvangen? Dat kan. Hiervoor sluit je een draadloze ontvanger aan. Zo heb je twee vliegen in één klap: een melding op je telefoon èn een melding in huis. Zit je in een belangrijke vergadering en wil je even geen melding ontvangen? Dan zet je deze gewoon op stil, net zo gemakkelijk. Je krijgt de melding alleen wanneer en waar het jou uitkomt.

Slim wonen is het nieuwe wonen. Steeds meer devices worden ook wel ‘smart devices’ en dit maakt je huis steeds slimmer. Ook de slimme deurbel is te koppelen aan overige smart devices, denk hierbij aan Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit of IFTTT. Heb jij aan een smart home platform in huis, dan is het wel zo handig om je deurbel hier op aan te passen. Niet iedere deurbel is geschikt voor ieder platform.

In enkele gevallen kan de deurbel gemakkelijk geïnstalleerd worden. Dat hangt af van het type stroomvoorziening en of je de deurbel wel of niet wilt koppelen aan een beschikbaar smart home platform. Het installeren van de slimme deurbel is echter niet in alle gevallen even simpel. In enkele gevallen is het wel zo handig om verstand van zaken te hebben: je wilt tenslotte wel dat de deurbel goed werkt. Om jezelf te ontzien en ervoor te zorgen dat de deurbel zeker goed werkt, kun je kiezen voor een slimme deurbel inclusief installatie. De deurbel wordt direct bij levering voor jou geïnstalleerd.