Beste soundbar

Soundsbars zijn langwerpige boxen, ook wel luidsprekerbalken genoemd, die gemaakt zijn om het geluid van flat screen televisies te versterken. Het design van soundbars is aangepast op de afmetingen van televisies. Uiteraard kunnen ze ook gekoppeld worden aan andere apparaten, zoals computers, tablets en telefoons.

Speciaal voor jou zetten we de beste soundbars van 2023 op een rij. Je vindt ze op deze pagina! Ook leer je hier meer over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe soundbar door middel van onze soundbar koopgids.

Beste soundbar

123 uur geluisterd

27 soundbars getest

15 webshops

6 soundbar testers

Beste soundbars van 2023

Soundbars lijken met de dag populairder te worden. Het aanbod blijft ook maar groeien! Als jij op zoek bent naar een nieuwe soundbar, kan het daarom nog best lastig zijn om in te schatten wat goede soundbars zijn. Om die reden hebben we een lijst gemaakt met de beste soundsbars van 2023! We hebben vele nieuwe soundbars uitgebreid getest om na te gaan wat de beste soundbars zijn van 2023.
Bij het maken van deze selectie hebben we uiteraard allereerst gekeken naar de geluidskwaliteit van de soundbars – daarvoor koop je hem immers. Daarna hebben we onder andere gekeken naar de mogelijkheden die ze bieden, zoals wifi, bluetooth, een losse subwoofer en surround sound. Ook een tal aan recensies en de prijs-kwaliteitverhouding namen we mee in ons onderzoek. Dit zijn de beste soundbars van 2023.

Koopgids: hoe vind je de beste soundbar

Hoe weet je nou of een soundbar écht aansluit op jouw wensen en behoeften? Dat is best lastig om uit te zoeken, want waar moet je nou allemaal aan denken? Om wat keuzestress bij je weg te nemen, hebben we de onderstaande lijst met punten geformuleerd, zodat jij weet waar je op moet letten bij het kopen van een soundbar.
De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarvoor je de soundbar wilt gebruiken. Is dat voor de televisie of de computer? En hoe zit het met je telefoon of tablet? Als je daarover uit bent, raden we je aan naar de onderstaande punten te kijken. Dit zijn de eigenschappen van een soundbar waar je rekening mee wilt houden voor je er één aanschaft.

Type soundbar

Soundbars zijn beschikbaar in 3 verschillende type speakers: een soundbar die voor de tv plaatst of eronder hangt, een soundplate die onder de tv wordt gezet, en soundbare uitbreidingsset. Deze komen meestal met een subwoofer en achterspeakers.

Aansluiting op tv via…

De meesten gebruiken hun soundbar om aan te sluiten op hun tv. Wel zo handig als je soundbar een aansluiting heeft die verenigbaar is met je televisie! Voorbeelden van soundbar aansluitingen zijn: HDMI (ARC) kabel, normale HDMI kabel, RCA, optische kabel en coax kabel.

Grootte

Een praktisch dingetje: hoe groter de soundbar, hoe meer plek hij in beslag neemt aan je muur of op je tv-meubel. Voor je een specifieke soundbar aanschaft, doe je er daarom wel goed aan om op te meten hoeveel plek je precies hebt.

Ingebouwde wifi en/of bluetooth

Met ingebouwde wifi verbind je je soundbar moeiteloos aan je thuisnetwerk. Ook stream je hierdoor gemakkelijk muziek via de telefoon of tablet naar je soundbar. Dit laatste kan je ook doen als de soundbar ingebouwde bluetooth heeft – wat bij de meeste soundbars tegenwoordig het geval is.

Kwaliteitsklasse

De kwaliteitsklasse van een soundbar wordt uitgedrukt in basisklasse, middenklasse en topklasse. Onder welke klasse een soundbar valt wordt bepaald door onze audio-experts aan de hand van de geluidskwaliteit en de mogelijkheden van de soundbar. Aan welke klasse moet jouw nieuwe soundbar voldoen?

Smart home platform

De meeste soundbars zijn aan te sluiten op je smart home platform. Heb je een voorkeur voor een bepaald platform? Kies dan voor een soundbar die verenigbaar is met jouw favoriete smart home platform. Voorbeelden hiervan zijn Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, Works with Nest, Samsung SmartThings, IFTTT en Homey.

Wat moet je weten van een soundbar

Televisies kunnen haast niet dunner. Daardoor is er geen plek in het apparaat voor een goede speaker, en dat betekent belabberd geluid. Voor filmliefhebbers en mensen die graag opnames van concerten terugkijken is dat natuurlijk geen optie. Voor hen is de soundbar een geweldige uitkomst! Zonder al te veel plek in beslag te nemen, krijgt je geluid een boost en wordt je beleving versterkt – wat je ook aan het kijken bent.

Als je van plan bent een soundbar te kopen, zit je misschien nog met een aantal vragen. Daarmee helpen wij je graag uit te voeten. Hieronder beantwoorden we de meeste voorkomende vragen over soundbars.

Soundbars zijn geluidssystemen in de vorm van een balk die gebruikt worden om het geluid van apparaten zoals televisies en computers te produceren en/of versterken. Uiteraard kunnen ook andere apparaten aangesloten worden op een soundbars, zoals je telefoon of tablet. Vaak beschikken soundbars ingebouwde wifi en/of bluetooth om dit mogelijk te maken. Televisies en computers worden over het algemeen aangesloten via een HDMI-kabel of optische kabel.

Je sluit je soundbar aan op de televisie in 4 simpele stappen.

1. Ga na welke kabel je nodig hebt. Dit zal in de meeste gevallen een HDMI of optische kabel zijn.

2. Ze de soundbar op zijn plaats. Voor het beste effect zet je hem voor de tv of hang je hem eronder.

3. Sluit de soundbar aan op de televisie. Dit doe je met de eerdergenoemde kabel, HDMI of optisch.

4. Zet je televisie aan en speel geluid af, bijvoorbeeld van een zender of film. Gebruik de afstandsbediening van de soundbar om de juist ingang te kiezen, vaak kan dit met de knop Input of Source.

Voor een meer detailleerde uitleg van het aansluiten van jouw soundbar, raadpleeg je de gebruiksaanwijzing. Hierin staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen, gespecificeerd op jouw soundbar.

Het zit in de naam, de sound van je soundbar maakt het een goed apparaat. Dus ga vooral na of de geluidskwaliteit van de soundbar die je op het oog hebt, voldoet aan jouw eisen. Vind je het lastig om te bepalen wat een goede soundbar is en wat niet? Neem dan een kijkje bij de lijst met de beste soundbars van 2023 hoger op deze pagina! We hebben een tal aan soundbars getest op vele eigenschappen, waaronder de geluidskwaliteit, en op basis daarvan hebben we een lijst gemaakt met de beste soundbars die op dit moment op de markt zijn. We hopen dat je iets vindt dat bij jou past!

Er is een reden waarom er zoveel verschillende soundbars zijn. Iedereen wil wat anders! Heb je last van keuzestress en weet je niet zo goed waar een soundbar precies aan moet voldoen? Neem nog een kijkje bij de koopgids iets hoger op deze pagina. Hier lees je precies waar je op moet letten bij het uitzoeken van een soundbar. Zo vind je een soundbar de aansluit bij jou wensen. Kom je er toch niet helemaal uit in je eentje? Onthoud dan dat je altijd contact op kan nemen met ons en/of je leverancier. We helpen je graag verder als je vragen hebt over soundbars of behoefte hebt aan persoonlijk advies.

Soundbars sluit je aan op je tv via een HDMI-kabel of een optische kabel. Dit is gemakkelijk te doen en werkt vrijwel altijd. Dit verbindt de televisie aan de soundbar, waardoor het geluid van de televisie op de soundbar afgespeeld wordt. Soms moet je je soundbar nog wel aan je televisie koppelen met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening.

Met behulp van ingebouwde wifi en/of bluetooth sluit je ook met gemak je telefoon of tablet aan op de soundbar. De meeste moderne soundbars beschikken tenminste over ingebouwde bluetooth. Dit maakt muziek luisteren over de speaker extra makkelijk, bijvoorbeeld via internetradio of Spotify.