Beste staafmixer

Je gebruikt een staafmixer om je eten heel fijn te malen, ideaal voor het maken van onder andere soepen, smoothies, sauzen en babyvoeding. Veel staafmixers worden geleverd met een maatbeker om jouw gerechten in te bereiden, andere staafmixers hebben verschillende opzetstukken, zoals een garde of hakmolen, waarmee je nóg meer mogelijkheden hebt.

Als je op zoek bent naar de beste staafmixers van 2023 ben je hier aan het juiste adres! We hebben de beste staafmixers van dit moment voor je op een rij gezet. Op deze pagina vind je ook onze staafmixer koopgids – waar precies in staat waar je op moet letter bij het kopen van een nieuwe staafmixer.

Beste

73 uur gemixt

41 staafmixers getest

15 webshops

5 staafmixer testers

Beste staafmixers van 2023

Staafmixers zijn tegenwoordig overal te krijgen en in hele uiteenlopende prijsklassen. Deze staafmixers leveren echter niet altijd goed werk, gaan vaak niet zo lang mee en kunnen om allerlei andere redenen niet voldoen aan jouw wensen. Om je inzicht te geven in wat wél goede staafmixers zijn hebben we onderzoek gedaan. We hebben we een tal aan staafmixers uitgebreid getest en een selectie gemaakt met de beste staafmixers van 2023.
Bij het maken van onze lijst met de beste staafmixers van 2023 hebben we onder andere gekeken naar het vermogen, de bereidingsfuncties, het gebruiksgemak, het aantal standen en de prijs-kwaliteitverhouding van veel verschillende staafmixers. Daarna hebben we gekeken naar alle vindbare recensies van deze staafmixers om tot een zo goed mogelijk oordeel te komen. De beste staafmixer van 2023 vind je hieronder.

Koopgids: hoe vind je de beste staafmixer

Er zijn ontelbaar veel verschillende staafmixers en van een tal aan aanbieders. Ze hebben allemaal verschillende functies, accessoires, opzetstukken, een andere kwaliteit… En natuurlijk verschillende prijzen. Om ervoor te zorgen dat je een staafmixer vindt die écht past bij wat jij zoekt, zónder dat je er onnodig veel geld aan uitgeeft, hebben we de staafmixer koopgids ontwikkeld.
Hierin lees je precies waar je rekening mee wilt moet houden bij het uitzoeken van een nieuwe staafmixer. Door de onderstaande punten te bekijken weet je precies waar je rekening mee moet houden en voorkom je een miskoop.

Vermogen

Het vermogen van een staafmixer geeft aan hoeveel stroom de staafmixer nodig heeft om te motor te laten draaien. Dit varieert tussen laag (< 600 watt), gemiddeld (601 – 999 watt), krachtig (>1000 watt) en zeer krachtig. Staafmixers met een zeer krachtig vermogen hebben een lager vermogen maar meer kracht.

Bereidingen

Niet alle staafmixers kunnen dezelfde dingen. Bedenk je voor je een staafmixer koopt, wat je ermee klaar zou willen maken. Hierbij kan je denken aan babyvoeding, geraspte kaas en groentes, gesneden groenten, kip, noten, sauzen, soepen, beslag, slagroom en smoothies.

Bereidingsfuncties

Er zijn simpele staafmixers die écht alleen staafmixer zijn, maar tegenwoordig hebben veel staafmixers allerlei accessoires en opzetstukken waardoor ze veel meer bereidingsfuncties hebben. Hierbij kan je denken aan hakken, ijs crushen, kloppen, noten malen, pureren, blenden, kneden, kruiden malen, mixen, snijden en vacumeren.

Gebruiksgemak

Voor je een nieuwe staafmixer aanschaft, doe je er goed aan om na te gaan of je wilt dat hij: vaatwasmachinebestendig is; een afneembare staafmixervoet heeft, een demonteerbaar messtuk heeft; en een vaatwasmachinebestendig messtuk heeft.

Aantal standen

Als je staafmixer beschikt over verschillende standen, heb jij meer invloed om de manier waarop je je eten bereidt. Veel staafmixers hebben maar 1 of 2 standen, maar dit kan ook oplopen tot 25.

Kwaliteit

De kwaliteit van een product is soms moeilijk in te schatten, zo ook voor staafmixers. Natuurlijk staat ‘duurder’ niet altijd gelijk aan ‘beter’, maar prijs en merk kunnen wel een indicatie zijn voor de levensduur van een staafmixer, omdat er meer middelen zijn om de staafmixer te ontwerpen en te produceren

Wat moet je weten van een staafmixer

De staafmixer is een Zwitserse uitvinding uit 1950 en wordt vandaag de dag beschouwd als een keukengadget die je niet meer kunt missen. De staafmixer is klein van stuk en gemakkelijk op te bergen. Het aantal recepten waarbij de staafmixer van pas komt is oneindig – van soepen en sauzen, tot babyvoeding en smoothies. Als je een staafmixer hebt, wil je nooit meer zonder.

Heb jij nog vragen over staafmixers? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen over staafmixers.

Vaak als je een staafmixer koopt, krijgt je er een speciale maatbeker bij. Hier kan je je ingrediënten indoen, bijvoorbeeld voor een saus of smoothie. De maatbeker is smal genoeg zodat je niet bang hoeft te zijn voor spetters. Soms is de maatbeker echter te klein, bijvoorbeeld als je soep maakt. Je kan de staafmixer ook in een pan of schaal gebruiken, maar dan moet je wel rekening houden met spetters. Dit kan je doen door een schone theedoek boven de schaal of pan je houden, om de staafmixer heen.

Staafmixers zijn er over het algemeen niet voor gemaakt om langere tijd aan te laten staan, maar om korte pulses achter elkaar te gebruiken. Op die manier raakt de motor van je staafmixer niet oververhit en worden je ingrediënten heel fijn gemalen en goed gemengd.


Goede staafmixers geven je veel mogelijkheden in de keuken, hebben een hoog vermogen, zijn gebruiksvriendelijk en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ben jij op zoek naar een goede staafmixer? Scroll dan naar boven op deze pagina. Hier vind je de beste staafmixers van 2023. We hebben deze lijst zorgvuldig samengesteld op basis van uitgebreid onderzoek en verschillende recensies. We hopen dat je er iets tussen vindt dat aansluit op jouw wensen!

Een nieuwe staafmixer kopen kan nog best een uitdaging zijn. Hoe weet je nou waar je aan moet denken? Om jou hiermee te helpen hebben we de staafmixer koopgids ontwikkeld. Hier lees je precies waar je rekening mee wilt houden als je een nieuwe staafmixer aan wilt schaffen. Je vindt de staafmixer koopgids hoger op deze pagina.

Staafmixers beschikken over een elektromotor, vaak bovenin de mixer, die het mes aan het uiteinde van de mixer snel laten ronddraaien wanneer je hem aanzet. Dit mes heeft doorgaans 2 bladen die op verschillende hoogtes staan.

Veel staafmixers hebben verschillende opzetstukken, zoals een garde of een hakmolen. De manier waarop je de opzetstukken verwisseld, verschilt per staafmixer. Meer informatie hierover vind je in de gebruiksaanwijzing van jouw specifieke staafmixer.