Beste stijltang

Met een stijltang verander je de structuur van je haar. In eerste instantie zijn ze gemaakt om je haar steil te maken, maar je kunt ze ook gebruiken om je haar te krullen of een slag te geven. Dit doen stijltangen met behulp van hitte. Hierdoor neemt je haar makkelijker een andere structuur aan en blijft het lang mooi zitten.

Als je op zoek bent naar een nieuwe stijltang ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je de beste stijltangen van 2023! Ook vind je hier onze stijltang koopgids – waar je stap voor stap vindt waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stijltang.

Beste stijltang

73 uur gestijld

42 stijltangen getest

15 webshops

3 stijltang testers

Beste stijltangen van 2023

Of je haar nou dik en krullend is of dun en pluizend, een goede stijltang vinden is alles behalve makkelijk. Er zijn ontelbaar veel verschillende stijltangen verkrijgbaar, maar hoe weet je nou wat een goede stijltang is? Wij zochten het voor je uit! Naar aanleiding van vele testen en uitgebreid onderzoek bepaalden we wat de beste stijltangen zijn van 2023. Om tot een selectie te komen met de beste stijltangen van 2023 hebben we een tal aan stijltangen met elkaar vergeleken.
Hierbij hebben we gekeken naar onder andere de type styling platen, meegeleverde accessoires, de maximale temperatuur, de opwarmtijd en de prijs-kwaliteitverhouding. Tot slot hebben we ook zorgvuldig gekeken naar alle reviews die we konden vinden over deze stijltangen. Deze recensies hebben we naast de bevindingen uit ons eigen onderzoek gelegd om tot een lijst te komen met de beste stijltangen van 2023. Dit zijn ze!

Koopgids: hoe vind je de beste stijltang

Er zijn ongelofelijk veel stijltangen verkrijgbaar, en er zijn er geen twee hetzelfde. Dat komt omdat iedereen ook een nét andere behoefte heeft als het gaat om de verzorging is styling van hun haar. De één gebruikt haar stijltang om haar haar glad en steil te maken, terwijl de ander er krullen mee wil creëren. Hoe vaak je de stijltang van plan bent te gebruiken, is ook van groot belang. Het is geen geheim dat je haar stijlen met behulp van hitte schadelijk is voor je haar.

Een paar keer per jaar zou niet veel uit moeten maken, maar wil je de stijltang vaker gebruiken, doe je er wel goed aan om een iets betere stijltang te kopen. Zo zijn er meer details waar je rekening mee wilt houden bij het kopen van een nieuwe stijltang. Wil je weten waar je precies op moet letten bij het uitzoeken van een stijltang? Kijk dan naar de onderstaande punten.

Type stylingplaten

Stijltangen met keramische platen beschermen jouw lokken tegen de hitte, ze gaan lang mee en verspreiden de warmte egaal. Stijltangen met een keramische coating doen hetzelfde, maar de coating slijt na verloop van tijd en brengt dan meer schade aan je haar. Stijltangen met titanium platen zijn geschikt voor dik en kroeshaar, deze zijn steviger en beschermen je haar ook tegen de hitte.

Grootte van de platen

Stijltangen hebben platen met verschillende groottes. Klein (makkelijk voor op reis of kort haar), standaard (voor normaal haar), extra breed (voor dik haar) en extra lang (voor normaal haar, maar extra fijn als je haar lang is). Stijltangen met extra brede platen zijn minder geschikt om krullen of slag mee te creëren.

Ionische technologie

Een stijltang met ionische technologie brengt negatieve ionen in het haar zodat de haarschubben sluiten, dit voorkomt dar je haar pluist en statisch wordt. Als je haast hebt of direct aan de slag wilt, is wachten tot je stijltang op temperatuur is, niet altijd even prettig. De opwarmtijd van stijltangen ligt gemiddeld tussen 8 seconden en een minuut.

Maximale en minimale temperatuur

Voor niet ieder haartype is iedere temperatuur geschikt. Zo kan je voor dun, beschadigd of geverfd haar beter niet hoger dan 180 graden gaan. Voor normaal haar, is een maximale temperatuur van 200 graden aan de raden. Voor dik en/of kroezig haar heb je minimaal 180 graden nodig.

Kabellengte

Afhankelijk van waar je je haar wilt stijlen, kan de kabellengte een grote rol spelen. Bijvoorbeeld omdat je spiegel niet in de buurt van een stopcontact staat. De kabellengte van stijltangen ligt tussen 1,8 en 3 meter.

Bijgeleverde accessoires

Sommige stijltangen komen met bijgeleverde accessoires die van pas komen tijdens het stijlen, denk aan handschoenen die je beschermen tegen de hitte, of een handig zakje of etui om je stijltang in op te bergen.

Wat moet je weten van een stijltang

Wist je dat je nooit je haar moeten stijlen als het nat is? Stijlen is al niet de meest gezonde optie voor je haar, maar door een hete stijltang in nat haar te gebruiken, beschadig je het des te meer! Gebruik liever een hittebestendige spray voor je met de stijltang in de weer gaat – maar ook daarvoor geldt, wacht tot het is opgedroogd.

Wil je meer weten over stijltangen en hoe ze werken? Neem dan een kijkje naar de onderstaande vragen. Dit zijn de meest gestelde vragen over stijltangen.

Een lage temperatuur kan zorgen voor een resultaat van korte duur, maar als je de stijltang te heet instelt, heb je de kans dat je je haar verbrandt. Volgens experts is 180 graden de beste temperatuur om met een stijltang je haar te stijlen. Op die manier beschadig je het niet, en zorg je voor een langdurig resultaat.

Ben jij op zoek naar een goede stijltang? Zoek niet verder! Hoger op deze pagina vind je de beste stijltangen van 2023. Met uitgebreid onderzoek en vele testen hebben we een selectie gemaakt met de beste stijltangen die nu op de markt zijn. We hopen dat je iets vindt dat bij je past!

Welke stijltang past bij jou, af geheel afhankelijk van jouw behoeftes. Hierbij moet je onder andere kijken naar de lengte van je haar, de structuur van je haar, hoe vaak je hem denkt te gebruiken en welke overige wensen je hebt. Om in kaart te brengen waar je precies op moet letten bij het kopen van een stijltang, hebben we de stijltang koopgids ontwikkeld. Hier vind je stap voor stap waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een nieuwe stijltang. Je vindt onze koopgids hoger op deze pagina.

Je sluit je stijltang aan op je stroomvoorziening en zet hem aan. Afhankelijk van jouw stijltang kan je ook de warmte instellen – wij raden aan om hem op 180 graden in te stellen. Je wacht tot je stijltang op temperatuur is, dit duurt ergens tussen de 8 seconde en een minuut. Vervolgens kan je je haar gaan stijlen. Begin bovenaan en laat je stijltang langzaam en gelijkmatig door je haar glijden. Door de stijltang tijdens het stijlen een draai te geven, kun je je haar op deze manier ook krullen en/of een slag geven.