Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een stille vaatwasser is een vaatwasser met een geluidsniveau van minder dan 43 decibel. Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het spoelen van de vaat.

121 uur gewassen

77 vaatwassers getest

18 webshops

17 vaatwasser testers

Beste stille wasmachine 2023

De Siemens SN65EX56CN is de beste stille vaatwasser van oktober 2023. Deze stille vaatwasser heeft geluidsniveau: 42 dB. Op de tweede plek vinden we de ATAG DW7114XB terug. De derde plek in deze top 3 van de beste stille vaatwassers is gereserveerd voor de ATAG DW8114XB.

Er zijn 65 stille vaatwassers verkrijgbaar in Nederland. Van de in totaal 65 hebben er 4 een geluidsniveau van 42 dB. In de tabel zie je een schematische verdeling van het geluidsniveau tussen alle verkrijgbare stille vaatwassers in Nederland.

GeluidsniveauAantal
38 dB2
40 dB2
42 dB4
43 dB9
44 dB9

Geluidsniveau vaatwassers

Over het algemeen maken vaatwassers niet héél veel lawaai als ze aanstaan, maar toch kan dit als storend ervaren worden. Bijvoorbeeld als je de vaatwasser graag ’s nachts aanzet of je een open keuken hebt. In dit soort gevallen kan een stille vaatwasser een groot verschil maken! Deze maken namelijk minder geluid tijdens het wassen, waardoor jij ongestoord verder met je dag. Vaatwassers worden in de volgende 3 geluidsniveaus geplaats aan de hand van hoeveel geluid ze produceren in decibel (dB).

Stil

Een vaatwasser heeft geluidsniveau ‘stil’ wanneer hij 43 dB of minder produceert. Ter vergelijking kan je hierbij denken aan de rustige geluiden in een bibliotheek. Een stille vaatwasser zet je daarom gerust in een kleine en/of open keuken, het zal ook niet storend zijn om ’s nachts een programma aan te zetten.

Normaal

Vaatwassers met een ‘normaal’ geluidsniveau, produceren tussen de 44 en 47 dB tijdens het wassen. Dit is te vergelijken met hoe rustig straat verkeer in je woonkamer klinkt als je dubbele beglazing hebt. Ook deze vaatwasser zet je zonder probleem in een open of kleine keuken. Vaak hebben deze vaatwassers een speciaal nachtprogramma dat stiller is.

Luid

Luide vaatwassers maken 47 dB of meer. 50 dB is te vergelijken met het geluid gemiddelde regenval als je binnen bent. Hierdoor is het duidelijk wanneer de vaatwasser aanstaat, maar nog niet per se storend; je kunt gewoon een gesprek voeren als je ernaast staat. Het liefst plaats je een luide vaatwasser in een gesloten keuken.

De beste stille vaatwasser is de Siemens SN65EX56CN. De Siemens SN65EX56CN is de beste stille vaatwasser van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Je mag een vaatwasser ‘stil’ noemen wanneer hij 43 decibel (dB) of minder maakt. Dit is te vergelijken met de geluiden in een bibliotheek; je hoort het als je oplet, maar het is verre van storend. Stille vaatwassers hebben een isolerende behuizing en een inverter motor, ook wel koolborstelloze motor genoemd, die ervoor zorgt dat de vaatwasser zo min mogelijk geluid maakt. Stille vaatwassers zijn ideaal in verschillende scenario’s. Bijvoorbeeld als je graag gebruikmaakt van nachtstroom, je een open keuken hebt en veel thuis werkt of na het eten graag geniet van een spannende film.

Andere soorten wasmachines