Beste stoomreiniger

Stoomreinigers weken en verwijderen vuil met behulp van hete, droge stoom. Ook doden ze ruim 99% van de bacteriën en schimmels zónder gebruik van chemicaliën.

Wil jij ook een stoomreiniger in huis halen? Hier vind je alles wat je moet weten over stoomreinigers en wat de beste stoomreiniger van 2020 is!

Beste stoomreiniger

16 uur gestoomd

20 stoomreinigers getest

15 webshops

6 stoomreiniger testers

Beste stoomreinigers van 2023

Je hoeft niet langer in de weer met emmers sop en moppen als je een van de onderstaande stoomreinigers in huis haalt. Een goede stoomreiniger beschikt namelijk over verschillende opzetstukken en is daarom geschikt voor onder andere de badkamer, laminaat, tegels, het fornuis en nog veel meer! Om jou te helpen met het vinden van een stoomreiniger die bij jou past, hebben we een selectie gemaakt van de beste stoomreinigers van 2023.

Bij het samenstellen van deze lijst hebben we gekeken naar onder andere het merk, de veelzijdigheid, het vermogen, de opwarmduur en de prijs-kwaliteitvermogen van verschillende nieuwe stoomreinigers. Ook hebben we een hoop recensies opgezocht om zo écht de beste van de beste eruit te pikken. Hier vind je ons overzicht met de beste stoomreinigers van 2023.

Koopgids: hoe vind je de beste stoomreiniger

Voor je je gaat oriënteren op een nieuwe stoomreiniger, is het goed om te weten dat er verschillende soorten stoomreinigers zijn. Een handstoomreiniger gebruik je over het algemeen alleen in de keuken en de badkamer. Ze zijn compact en hebben een relatief klein waterreservoir. Handig voor kleine stoomklussen, maar niet geschikt voor vloeren. Een slede stoomreiniger is geschikt voor zowel kleine stoomklussen als voor vloeren. Hij heeft wielen en vaak een groot waterreservoir. De stoommop is vergelijkbaar met de slede stoomreiniger, maar is een stuk compacter en heeft een kleiner waterreservoir.

 Ten slotte is er de stoomzuiger. Dit is een stofzuiger en slede stoomreiniger in één! Vaak is de stoomfunctie wel minder krachtig dan bij andere stoomreinigers. Natuurlijk is er meer waarop je moet letten voor je een stoomreiniger aanschaft. Zoals de het type vloer dat je hebt, de inhoud van her waterreservoir, de opwarmtijd en de stoomkracht. Hieronder zie je een overzicht van alles waar je op moet letten bij het kopen van een stoomreiniger.

Type

Er zijn verschillende types: handstoomreiniger, slede stoomreiniger, stoommop, stoomzuiger

Toepassing

Waarvoor wil je hem gebruiken? Mogelijkheden zijn o.a. vloeren, ruiten, badkamer en sanitair, keuken en textiel .

Inhoud

Stoomreinigers hebben een inhoud van tussen de 0,3 en 2 liter.

Soort vloeren

wat voor soort vloeren wil je ermee kunnen reiniger? Mogelijkheden zijn parket, laminaat, tegels, tapijt en kunststof vloeren.

Vermogen

Dit zegt iets over de stoomkracht en de opwarmtijd en wordt uitgedrukt in watt. Het vermogen ligt ongeveer tussen de 1500 en 2000 watt.

Prijs

Een stoomreiniger is de beste keus wanneer deze precies past in jouw budget.

Wat moet je weten van een stoomreiniger

Stoomreinigers bevinden zich niet standaard in elk huishouden, sommigen mensen hebben er nog nooit mee gewerkt. Maar als je er eenmaal aan begonnen bent… Dan is er geen weg terug! Je maakt alles een stuk beter schoon, met veel minder moeite. Als je nog twijfelt over het aanschaffen van een stoomreiniger, kunnen we ons voorstellen dat je nog met een aantal vragen zit. We helpen je graag meer te leren over stoomreinigers, hoe ze werken, wat je nodig hebt en waar je op moet letten als je er één gaat kopen. De antwoorden vind je hieronder.  

Een goede stoomreiniger weekt al het vuil los en dood ruim 99% van alle bacteriën waarmee hij in aanraking komt. Dit is een enorme hulp in het huishouden omdat hij het ‘zware werk’ uit het huishouden omtovert in een gemakkelijk en snel huishoudelijk klusje. Een goede stoomreiniger is gemaakt van kwalitatieve materialen, is geschikt voor verschillende oppervlaktes en doeleinden, warmt snel op en wordt goed heet. Ben jij opzoek naar de beste stoomreiniger die nu op de markt is? Scrol dan een stukje omhoog voor onze selectie van de beste stoomreinigers van 2023.

De stoom wordt geproduceerd doordat er water wordt verhit in een afgesloten ketel tot het kookt. Dit duurt gemiddeld 2 tot 6 minuten per liter water, afhankelijk van het vermogen van de stoomreiniger. Deze hete, droge stoom is ideaal voor het losweken en verwijderen van vuil en het doden van schimmels en bacteriën. Hierbij komen geen chemicaliën kijken, waardoor deze manier van schoonmaken milieuvriendelijker is dan de meeste alternatieven. Deze manier van reinigen kan je inzetten voor verschillende doeleinden. Bij stoomreinigers denken we al snel aan vloeren, maar je kan er ook meubilair, gordijnen, het fornuis, ramen, kozijnen en sanitair mee schoonmaken. Voor je er één aanschaft, doe je er wel goed aan om na te gaan om die specifieke stoomreiniger ook geschikt is voor het materiaal of oppervlakte waar jij hem voor wilt gebruiken.

Je hebt geen schoonmaakmiddel nodig bij gebruik van een stoomreiniger. Reinigingsmiddelen toevoegen aan het waterreservoir van je stoomreiniger zou het apparaat zelfs kunnen beschadigen.

Het grote voordeel van een stoomreiniger is dat je geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën nodig hebt om iets spik en span te krijgen. Sterker nog, met een stoomreiniger maak je alles een stuk schoner dan met schoonmaakmiddelen. Ze verwijderen meer vuil en doden ruim 99% van de aanwezige bacteriën. Schoonmaakmiddelen doen dit in mindere mate. Daarnaast blijven er vaak resten van het schoonmaakmiddel achter, waar vuil zich juist aan hecht. Met schoon stoomreiniger maakt je dus een stuk grondiger schoon dan met schoonmaakmiddelen. Én – door het ontbreken van chemicaliën – is deze optie nog beter voor het milieu ook.

We hopen dat we je op deze pagina voldoende informatie hebben gegeven zodat jij zelf kan inschatten wat voor stoomreiniger het beste past bij jou. Allereerst is het goed om na te gaan wat voor type stoomreiniger je wilt; een handstoomreiniger, voor licht stoomwerk; een slede stoomreiniger, die lekker veel capaciteit heeft en een groot waterreservoir; een stoommop, die zowel veelzijdig als compact is; of een stoomzuiger, die ook in staat is om stof op te zuigen. Als je dat weet kan je de details onder de loep nemen; de soorten materialen die je wilt reiniger, het vermogen en de inhoud van het waterreservoir. Mocht je toch nog met een onbeantwoorde vraag zitten, of op zoek zijn naar gericht advies… Schroom niet om contact op te nemen met ons of je leverancier!