Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een vaatwasser voor 2 personen of een stel is een vaatwasser met 9 of 10 couverts. Dit aantal couverts is perfect voor de hoeveelheid vaat van 2 personen.

121 uur gewassen

77 vaatwassers getest

18 webshops

17 vaatwasser testers

Beste stille wasmachine 2023

De Siemens SR53HS28KE is de beste vaatwasser voor 2 personen of een stel van december 2023. Op de tweede plek staat de Bosch SRS2IKW04E. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste vaatwasser voor 2 personen of een stel is voor de Siemens SR65ZX23ME.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn een vaatwasser voor 2 personen of een stel. Van de in totaal 65 machines hebben er 5 een couverts van 10. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling.

CouvertsAantal
94
105
126
1314
1428

Aantal couverts van een vaatwasser voor 2 personen of een stel

Bij het kopen van een nieuwe vaatwasser speelt de grootte een belangrijke rol. Je wilt niet dat je afwasmachine te groot is, want dan moet je vuile vaat opsparen om de machine vol te krijgen. Een te kleine vaatwasser is ook een probleem omdat je dan juist niet al je vaat kwijt kunt. De grootte van een vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Één couvert staat gelijk aan al het serviesgoed van één persoon. Voor een huishouden met twee personen, bijvoorbeeld twee huisgenoten of een stel, is een vaatwasser met 9 of 10 couverts de perfecte grootte.

Aantal couverts per huishouden

Een vaatwasser in een enorme hulp in het huishouden. Hij bespaart je enorm veel tijd. Maar het is geen aankoop die je al te vaak maakt. Daarom snappen we het helemaal als je een paar vragen hebt. Zoals: hoeveel couverts heeft mijn nieuwe vaatwasser nodig? Daarbij speelt de grootte van je huishouden een belangrijke rol. Probeer het onderstaande aan te houden.

  • Klein huishouden vaatwasser (1 of 2 personen): 9 – 10 couverts
  • Gemiddeld huishouden vaatwasser (3 of 4 personen): 11-13 couverts
  • Groot huishouden vaatwasser (5 personen of meer): 14-15 couverts

Alternatieven voor een vaatwasser voor 2 personen of een stel

Twee personen of een stel hebben geen grote vaatwasser nodig. En dat heeft zo z’n voordelen! Een kleine vaatwasser neemt namelijk maar weinig ruimte in beslag, wat extra fijn is als je een kleine keuken hebt. Is jouw keuken nou érg klein en kun je zelfs geen plek vinden voor een kleine vaatwasser van 9 of 10 couverts? Dan is er gelukkig nog een alternatief dat in bijna alle keukens past!

Mini vaatwasser

Een mini vaatwasser, ook bekend als tafelmodel vaatwasser, is een kleine afwasmachine die je gemakkelijk op het aanrecht, in de (keuken)kast of op een stevige plank zet. Houdt er wel rekening mee dat hij aangesloten moet worden op een geschikte stroomvoorziening, en water af- en toevoer. Mini vaatwassers hebben ruimte voor 2 tot 8 couverts. Je zal niet iedere dag al je pannen hierin kwijt kunnen, maar voor een huishouden met 2 personen rekent een mini vaatwasser alsnog af met het grootste deel van de vuile vaat. Dus, heb je niet genoeg plek voor een ‘normale’ kleine vaatwasser? Dan is een mini afwasmachine ook nog een optie! Mini vaatwassers zijn tevens over het algemeen een stuk goedkoper, wat hem ideaal maakt voor studenten of op kantoor.

De beste vaatwasser voor 2 personen of een stel is de Siemens SR53HS28KE. De Siemens SR53HS28KE is de beste vaatwasser voor 2 personen of een stel van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Andere soorten wasmachines