Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een vaatwasser met wifi is een vaatwasser die je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon. Je kunt je vaatwasser aanzetten via je telefoon en meer informatie krijgen over bijvoorbeeld het programmaduur en geschikte vaatwasprogramma’s.

121 uur gewassen

77 vaatwassers getest

18 webshops

17 vaatwasser testers

Beste stille wasmachine 2023

De Siemens SX65ZX49CE is de beste vaatwasser met wifi van oktober 2023. Op de tweede plek staat de Bosch SMV6ZCX42N. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste vaatwasser met wifi is voor de Siemens SN23EI14CE.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn een vaatwasser met wifi. Van de in totaal 65 machines zijn er 21 met wifi. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling.

WifiAantal
Ja21
Nee44

Verschillende apps per merk

Het kan een enorm gemak zijn om je vaatwasser te kunnen bedienen via een app op je smartphone of tablet. Hiermee zet je de afwasmachine namelijk aan waar en wanneer je maar wilt! Bijvoorbeeld wanneer je je op werk beseft dat je vergeten bent de vaatwasser aan te zetten, of al in bed ligt en je de vaatwasser ’s nachts wilt laten draaien. Om een vaatwasser met wifi te bedienen, installeer je een app op je telefoon of tablet. Welke app je hiervoor moet hebben, is afhankelijk van het merk vaatwasser dat je hebt.

AEG

Voor het bedienen van je AEG-vaatwasser, gebruik je de My AEG Kitchen-app. Je kunt jouw slimme AEG-keukenapparaten verbinden met de spraakbesturing van Google Assistant, waardoor je geen handen meer nodig hebt om je vaatwasser aan te zetten. Extra handig als het druk is in de keuken, of als je vieze handen hebt!

Bosch

Als je een vaatwasser ven Bosch of Siemens hebt, gebruik je de Home Connect app. Bosch en Siemens hebben namelijk dezelfde fabrikant. De Home Connect app geeft je de mogelijkheid om je Bosch afwasmachine op afstand te bedienen. De app wordt regelmatig ge-update, door de verbeterde en nieuwe functies haal je steeds meer uit je apparaten.

Siemens

Siemens en Bosch hebben dezelfde fabrikant, daarom zijn hun vaatwassers te bedienen door dezelfde app: de Home Connect app. Naast dat je je afwasmachine op afstand kunt bedienen, maakt de app het mogelijk om een draaiend programma van je Siemens vaatwasser te versnellen. Ook krijg je meldingen wanneer de afwasmachine klaar is.

LG

Ook voor de slimme vaatwassers van LG is er een speciale app: de LG Thinq app. Met deze app hoef je niet in de buurt van een apparaat te zijn om het aan te zetten. Om het nog makkelijker te maken, kun je je LG-vaatwasser bedienen aan de hand van spraakbediening. Ook geeft deze app je een melding wanneer je afwas is gedaan.

Miele

De Miele@Home app gebruik je voor het besturen van je Miele-vaatwasser. Deze app maakt het ook mogelijk om je afwasmachine te bedienen aan de hand van spraakcommando’s. Met de AutoStart functie in deze app plan je in op welke tijdstippen de vaatwasser begint met draaien. Op deze manier maakt het helemaal niks uit als je vergeet de vaatwasser aan te zetten!

Voordelen van een vaatwasser met wifi

Een vaatwasser met wifi klinkt misschien als een overbodige luxe, maar als je weet wat de voordelen zijn, wil jij niks anders meer! Vaatwasser met wifi geven je de mogelijkheid om meer te communiceren met het apparaat. Ze zijn erop ontworpen om het doen van de afwas nóg makkelijker te maken. Het verschilt per merk en per afwasmachine welke mogelijkheden je er precies bijkrijgt door voor een vaatwasser met wifi te kiezen, dus let daarop als je er een gaat aanschaffen. Dit zijn in ieder geval de mogelijke voordelen van een smart vaatwasser.

Inzicht in het programma

In de meeste apps voor slimme vaatwassers, kun je zien hoe ver het programma is. Zo weet je hoelang de vaatwasser nog nodig heeft om je vuile vaat schoon te krijgen. Ook kun je ervoor kiezen om een melding te krijgen wanneer het programma klaar is.

Bedienen op afstand + spraakbediening

De mogelijkheid om de vaatwasser te bedienen waar en wanneer je maar wilt, is voor de meeste mensen dé reden om voor een vaatwasser met wifi te kiezen. Je hoeft namelijk niet eens thuis te zijn om de afwasmachine aan te zetten. Wil je niet met je vieze handen aan je telefoon zitten terwijl je aan het koken bent? Dan kun je veel slimme afwasmachines ook bedienen via spraakcommando’s.

Extra slimme functies

Doordat het makkelijker is om met een vaatwasser met wifi te communiceren, zijn de mogelijkheden in principe eindeloos. Zo zijn er slimme vaatwassers die je vertellen dat de afwastabletten op zijn, vaatwassers die zelfstandig gaan draaien op een door jou gekozen tijdstip en vaatwassers waarvan je over de app het wasprogramma kunt versnellen. Bijvoorbeeld omdat je die pan snel weer voor iets anders wilt gebruiken.

De beste vaatwasser met wifi is de Siemens SX65ZX49CE. De Siemens SX65ZX49CE is de beste vaatwasser met wifi van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

De redenen om voor een vaatwasser met wifi te kiezen, zijn eindeloos! En het komt allemaal neer op gebruiksgemak. Omdat wifi je in staat stel meer en beter te communiceren met je vaatwasser, wordt het schoonmaken van de vuile vaat nóg makkelijker. De meeste mensen kiezen voor een slimme vaatwasser omdat het hen de mogelijkheid geeft om de afwasmachine vanaf werk, de bank of bed aan te zetten. Bij veel merken kan dit zelfs met spraakcommando’s, wat extra handig is als je handen vies zijn van het koken.

Andere soorten wasmachines