Vind de beste wasmachine

Vriezer, diepvries, diepvriezer, vrieskist of vrieskast. Hij kent veel verschillende namen, maar heeft maar één doel: levensmiddelen koelen op een temperatuur onder 0 graden Celsius. Zo blijft je eten langer vers en behoud je nagenoeg alle vitamines!

Wat is de beste vriezer van 2023? We zetten de beste vriezers voor je op en rij en laten je zien waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe vriezer met behulp van onze koopgids.

Beste wasdroger

219 uur gevroren

32 vriezers getest

15 webshops

8 vriezer testers

Beste vriezers van 2023

We hebben vele vriezers met elkaar vergeleken om zo tot een lijst te komen met de beste vriezers van 2023. Als op zoek bent naar de beste vriezer die nu op de markt is, ben je hier aan het juiste adres. Met uitgebreid onderzoek, vele testen en oneindig veel recensies zijn we op de onderstaande selectie uitgekomen. Bij het vergelijken van de nieuwste vriezers hebben we onder andere gekeken naar de energieklasse.
Hiermee pak je namelijk voordeel voor het milieu en je eigen portemonnee. Ook keken we naar het merk van de vriezer, de prijsklasse, of hij beschikt over anti-ijsvorming, de netto inhoud, het aantal lades, het geluidsniveau en de vries- en bouwkwaliteit. Op basis van al deze informatie, en meer, maakten wij een selectie van de beste vriezers van 2023. We hopen dat er iets tussen zit dat aansluit op jouw wensen.

Koopgids: hoe vind je de beste vriezer

Vriezers lijken simpele producten, en dat zijn ze ook. Maar er zijn toch nog een hoop aspecten waar je aan wilt denken voor je een nieuwe vriezer aanschaft. Het eerste wat je jezelf af moet vragen, is waar je de vriezer wilt plaatsen. Dit bepaalt namelijk direct naar wat voor model vriezer je opzoek moet, of het een vrijstaande of inbouw vriezer moet worden, en hoe groot hij mag zijn.
De details – hoe leuk ook – zijn pas voor latere zorg. Kijk naar de onderstaande lijst met eigenschappen om er zeker van te zijn dat je geen miskoop doet. Gebruik hem als een soort checklist om zeker te zijn dat je niet vergeet bij het uitzoeken van een nieuwe vriezer.

Vrijstaande vriezer of inbouwvriezer

Heb je een nis in je keuken waar je nog een vriezer voor zoekt? Oriënteer je dan op een inbouwvriezer. Deze krijgt een vaste plaats in je keuken en sluit naadloos aan op je andere keukenmeubels. Hierdoor krijgt je keuken completere look en nettere uitstraling. Niet alle keuken bieden deze mogelijkheid, dan is een vrijstaande vriezer een super oplossing! Deze is los te verplaatsen en verzet je relatief gemakkelijk.

Model vriezer en grootte

Afhankelijk van waar je je vriezer wilt plaatsen, is de keuze voor een specifiek model vriezer én de grootte van enorm belang. Meet daarom van tevoren nauwkeurig op hoeveel ruimte je heb en ga na welk vriezer model aansluit bij jouw wensen: - Minivriezer - Tafelmodel vriezer - Vrieskast (staand) - Vrieskist (liggend, zonder lades of planken)

Energieklasse

Nieuwe vriezers hebben over het algemeen allemaal een energielabel tussen C en A. Ga je voor een hogere energieklasse, dan ga je voor minder milieuschade én voor een lagere energierekening. In aankoop zullen deze vriezers iets duurder zijn, maar bedenk je wel dat je er op den duur juist goedkoper mee uit bent!

Anti-ijsvorming

Niemand vindt het leuk om vriezers te moeten ontdooien en schoonmaken. Het is een hels karwij en je moet er weken naartoe werken om je vriezer zo leeg mogelijk te krijgen… Heb jij hier ook zo’n hekel aan? Kies dan voor een vriezer met anti-ijsvorming. Je hebt keuze tussen no frost (nooit ontdooien), low frost (2 x per jaar ontdooien).

Geluidsniveau

Vriezers lijken wel met de dag stiller te worden. Maart toch maken ze nog geluid. Afhankelijk van de plek waar jij je vriezer wilt plaatsen, kan het geluidsniveau een groot verschil maken. Bijvoorbeeld als je de vriezer op kantoor wilt plaatsen. Het geluidsniveau van vriezers wordt uitgedrukt in stil (t/m 38 dB), normaal (39 t/m 40 dB) of luid (vanaf 41 dB).

Draairichting deur

Dit is een detail die je gemakkelijk over het hoofd ziet. Maar o-zo belangrijk! In sommige keukens komt het namelijk beter uit om de hendel aan de rechter kant te hebben, en bij een andere keuken aan de linker kant.

Wat moet je weten van een vriezer

Wist je dat ingevroren groentes nét zo gezond zijn als verse groentes? Of je nou van plan bent om een nieuwe vriezer te kopen, of je er al járen eentje hebt, soms is er informatie die aan je voorbijgaat die wel héél goed is om te weten. Wij zien met regelmaat dezelfde vragen voorbijkomen over vriezers en helpen je graag aan de antwoorden. Blijft jouw vraag over vriezers onbeantwoord? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons of je leverancier. We helpen je met alle plezier verder!

Niks is vervelender dan een kapotte vriezer, je zit met een natte bende en al je eten is binnen no-time bedorven. Inschatten wat een goede vriezer is, kan nog best lastig zijn. Wij geven je graag als tip mee om te kijken naar de vries- en bouwkwaliteit van de vriezers die je overweegt. Dit geeft een indicatie van hoe goed de vriezer zijn werk doet en van welke kwaliteit de materialen zijn. Helaas geeft alleen niet iedere vriezerfabrikant aan wat je vries-en bouwkwaliteit van hun vriezers zijn. In dat geval kan je ook kijken naar de prijs en het merk van de vriezer. Natuurlijk zijn niet alle dure vriezers automatisch goed, en lang niet alle goedkope vriezers slecht – maar in sommige gevallen zegt het wel iets over de kwaliteit van het apparaat.

Wil jij gewoon weten wat de beste vriezers zijn die nu op de markt zijn? Scrol dan iets omhoog op deze pagina voor onze – uitgebreid geteste – lijst met de beste vriezers van 2023!

Een vriezer kopen doe je natuurlijk niet zo vaak. Daarom begrijpen we maar al te goed dat het moeilijk is om de knoop door te hakken. De allereerste vraag die je moet beantwoorden is: waar komt de vriezer te staan? Is dan in de schuur, garage of in je keuken los van je andere keukenmeubels? Kijk dan naar vrijstaande vriezers. Deze zijn er als tafelmodel, staande vrieskasten, minivriezers en liggende vrieskisten. Wil je dat je nieuwe vriezer wordt ingebouwd in je keuken? Oriënteer je dan op inbouwvriezers. Deze zijn beschikbaar als tafelmodel of staande vrieskast.

Om te weten waar je nog meer over na moet denken bij het kopen van een nieuwe vriezer, raden we je aan om te kijken naar het overzicht onder het kopje “Koopgids: hoe vind je de beste vriezer voor jou”. Kom je er toch nog niet uit en heb je hulp nodig? Weet dat je altijd contact op kan nemen met ons of je leverancier.

De beste temperatuur voor een vriezer is -18 graden Celsius. Hierbij blijft je eten lang vers en ben je niet onnodig geld kwijt aan energiekosten. Veel vriezers staan standaard ingesteld op deze temperatuur, bij anderen kun je de temperatuur handmatig instellen. Vaak kan je een vriezer ook kouder instellen dan -18 graden Celsius, maar we raden dit niet aan. Je eten blijft er niet langer houdbaar door en je energierekening zal erdoor stijgen.

We raden het aan om af en toe te controleren of je vriezer nog de juiste temperatuur aanhoudt. Dit kan via het display van je vriezer, maar indien je vriezer geen display hebt, kan je ook een losse thermometer kopen om dit mee te controleren.

Een vriezer koelt door middel van de verdamping van een vloeistof, waardoor energie in de vorm van warmte onttrokken wordt van de binnenkant van de vriezer. De damp wordt in een compressor weer samengeperst tot een vloeistof. Deze komt vrij aan de achterkant van de vriezer via een buizenstelsel in de vorm van een rooster (de condensor).

Hoeveel stroom een vriezer gebruikt, is afhankelijk van de soort vriezer en het energielabel. Hoe hoger het energielabel, hoe minder energie hij gebruikt, hoe lager jouw energierekening blijft. In het onderstaande overzicht laten we je zien hoeveel bepaalde type vriezers verbruiken met verschillende energielabels en hoeveel je er gemiddeld aan kwijt bent per jaar.

Vrieskist
A 141 kWh/ 32, 3 euro
B 222 kWh/ 51,14 euro
C 247 kWh/ 56,85 euro

Vrieskast
A 167 kWh/ 38,54 euro
B 220 kWh/ 50,67 euro
C 249 kWh/ 57,30 euro

Tafelmodel vriezer
A 97 kWh/ 22,31 euro
B 143 kWh/ 33,07 euro
C 180 kWh, 41,40 euro