Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een wasdroger voor 1 persoon is een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg. Dit laadvermogen is perfect voor de hoeveelheid wasgoed wat 1 persoon. Zo verspil je geen energie omdat je niet met een halfvolle trommel kleding droogt.

142 uur gewassen

58 wasdrogers getest

19 webshops

15 wasdroger testers

Beste stille wasmachine 2023

De AEG T6DB72GP is de beste wasdroger voor 1 persoon van december 2023. Op de tweede plek staat de Bosch WTN83202NL. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste wasdroger voor 1 persoon is voor de Samsung DV70TA000TE.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn een wasdroger voor 1 persoon. Van de in totaal 109 machines hebben er 17 een vulgewicht van 7 kg. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling.

VulgewichtAantal
7 kg17
8 kg61
9 kg31

Vulgewicht van een wasdroger voor 1 persoon

Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel wasgoed er per droogbeurt in de trommel past. Hoe meer vulgewicht, hoe meer wasgoed je tegelijkertijd kunt drogen. Als je alleen woont, wil je daarom geen grote wasdroger.

Een wasdroger met 7 kg vulgewicht is in dat geval perfect! Hier pas al je natte, schone wasgoed in, zonder dat je wasgoed op hoeft te sparen om de trommel vol te krijgen. En de wasmachine is ook niet te groot, waardoor je niet onnodig veel energie verbruikt om een klein wasje te drogen.

Waar testen wij een goede wasmachine op?

Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een wasdroger. Een wasdroger van het verkeerde formaat is niet alleen frustrerend, maar het kost je ook onnodig veel stroom. Hieronder vind je onze richtlijnen voor vulgewicht per aantal personen in een huishouden.

  • Een wasdroger met 7 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 personen
  • Een wasdroger met 8 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 3 of 4 personen
  • Een wasdroger met 9 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 5 personen of meer.

Uitzondering

Maar hier hebben we een aantal uitzonderingen op:

  • Ga je binnenkort samenwonen of verwacht je een kindje? Dan kun je het beste anticiperen op die gezinsuitbreiding en een grotere wasdroger kopen.
  • Was je veel, bijvoorbeeld in verband met allergieën of omdat je veel sport? Dan kan het handig zijn om toch een iets grotere wasdroger aan te schaffen dan hierboven staat vermeld.
  • Heb je een wasmachine met meer vulgewicht, en wil je al je wasgoed in de droger stoppen? Kies dan voor een wasdroger met minimaal hetzelfde vulgewicht als je wasmachine. Zo weet je zeker dat al je natte, schone wasgoed altijd in de droger past.

Alternatieven voor een wasdroger voor 1 persoon

Als je alleen woont, heb je misschien niet zoveel ruimte. Wasmachines en wasdrogers zijn grote apparaten. Wil je liever wat ruimte besparen in je badkamer, washok of (bij)keuken? Dan is een wasdroogcombinatie misschien een leuke optie voor jou! Lees hieronder meer over dit mooie alternatief van een kleine wasmachine en droger.

Wasdroogcombinatie

Als je graag ruimte wilt besparen in huis, kan je inderdaad kijken naar kleine drogers en wasmachines, maar er is ook nog een andere optie. Met een wasdroogcombinatie haal je maar één apparaat in huis in plaats van twee, én je kunt er zowel mee wassen als mee drogen. Daarnaast heeft een wasdroogcombinatie nog een paar voordelen, we nemen ze graag met je door!
• Bespaar ruimte: deze is simpel, je haalt 1 apparaat in huis in plaats van 2. Wasmachines en drogers nemen veel plek in beslag, en een wasdroogcombinatie bespaart je de helft.
• Meer gemak en tijd besparen: bij een wasdroogcombinatie hoef je je natte wasgoed niet van de wasmachine over te plaatsen naar de wasdroger. Dit maakt wassen en drogen een stuk makkelijker, en het bespaart je tijd.
• Vaak goedkoper: In de meeste gevallen is het goedkoper om een wasdroogcombinatie aan te schaffen, dan een wasmachine én een wasdroger. Je kunt namelijk al een wasdroogcombinatie kopen vanaf 550,-.

De beste wasdroger voor 1 persoon is de AEG T6DB72GP. De AEG T6DB72GP is de beste wasdroger voor 1 persoon van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Andere soorten wasmachines