Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een wasdroger voor een gezin is een wasdroger met een vulgewicht van 8 of 9 kg. Dit laadvermogen is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van een gezin. Heb je een groot gezin of zitten jouw kinderen op een sport? Kies dan voor een hoger laadvermogen.

142 uur gewassen

58 wasdrogers getest

19 webshops

15 wasdroger testers

Beste stille wasmachine 2023

De LG RC90V9AV3Q is de beste wasdroger voor een gezin van december 2023. Op de tweede plek staat de Siemens WT7U4600NL. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste wasdroger voor een gezin is voor de LG RC80V9AV4Q.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn een wasdroger voor een gezin. Van de in totaal 109 machines hebben er 61 een vulgewicht van 8 kg. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling.

VulgewichtAantal
7 kg17
8 kg61
9 kg31

Vulgewicht van een wasdroger voor een gezin

Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een wasmachine of wasdroger. Het vulgewicht bepaalt namelijk hoeveel kilo wasgoed er per droogbeurt in de trommel past.

Het is belangrijk om een wasdroger te kopen die niet te groot, maar ook niet te klein is. Dit kan voor frustraties zorgen, maar je verbruikt daarmee ook onnodig veel energie; als je wasdroger te klein is, moet je vaker droger dan nodig is; en als je wasdroger te groot is, droog je met een halflege trommel waardoor je niet het optimale uit het droogprogramma haalt.

Vulgewicht afzezet tegen het aantal personen

Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren, maar wordt voornamelijk bepaalt door de grootte van je huishouden. Weet je niet hoe groot jouw nieuwe wasdroger moet zijn? Hieronder zie je onze richtlijnen:

  • Een wasdroger met 7 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 personen
  • Een wasdroger met 8 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 3 of 4 personen
  • Een wasdroger met 9 kg vulgewicht is geschikt voor een huishouden met 5 personen of meer.

Uitzonderingen

Maar hier hebben we een aantal uitzonderingen op:

  • Ga je binnenkort samenwonen of verwacht je een (extra) kindje? Dan kun je het beste anticiperen op die gezinsuitbreiding en een grotere wasdroger kopen.
  • Was je veel, bijvoorbeeld in verband met allergieën of sport? Dan kan het handig zijn om toch een iets grotere wasdroger aan te schaffen dan hierboven staat vermeld.
  • Heb je een wasmachine met meer vulgewicht, en wil je al je wasgoed in de droger stoppen? Kies dan voor een wasdroger met minimaal hetzelfde vulgewicht als je wasmachine.

De beste wasdroger voor een gezin is de LG RC90V9AV3Q. De LG RC90V9AV3Q is de beste wasdroger voor een gezin van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Heb je een groot gezin? Dan heb je een wasdroger nodig met minimaal 8 kg vulgewicht. Voor gezinnen van 5 personen of meer raden we een droger aan met een vulgewicht van 9 kg, die geeft je genoeg ruimte voor het wasgoed van het hele gezin. Het drogen van groot wasgoed, zoals lakens en beddengoed, gaat hierin ook zonder probleem.

Andere soorten wasmachines