Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een wasdroogcombinatie voor een gezin is een wasdroogcombinatie met een vulgewicht van 8 of 9 kg voor wassen en 5 of 6 kg voor drogen.. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid was van een gezin. Heb je een groot gezin of zitten jouw kinderen op een sport? Kies dan voor een hoger laadvermogen.

142 uur gewassen en gedroogd

48 wasdroogcombinatie getest

21 webshops

11 wasdroogcombinatie testers

Beste stille wasmachine 2023

De Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 – 8/5kg is de beste wasdroogcombinatie voor een gezin van december 2023. Op de tweede plek staat de Samsung WD90T754ABT AddWash – 9/6 kg. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste wasdroogcombinatie voor een gezin is voor de Bosch WNA14420NL – 9/6 kg.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn een wasdroogcombinatie voor een gezin. Van de in totaal 38 machines hebben er 13 een vulgewicht van 8 kg5 kg. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling.

VulgewichtAantal
8 kg5 kg13
8 kg6 kg1
9 kg6 kg7
10 kg6 kg5
10,5 kg6 kg1

Vulgewicht van een wasdroogcombinatie voor een gezin

Niet alle wasdroogcombinaties zijn even groot. Net als bij wasdrogers en wasmachines, kun je aan het vulgewicht zien hoeveel kilo wasgoed er tegelijkertijd in een wasdroogcombinatie past. Echter heb je bij wasdroogcombinaties twee verschillende vulgewichten: één voor wassen en één voor drogen. Dit komt omdat je in een wasdroogcombinatie vrijwel altijd minder kunt drogen dan wassen. Voor gezinnen raden we wasdroogcombinaties met 8 kg of 9 kg wascapaciteit. Deze hebben een droogcapaciteit van ongeveer 5 kg of 6 kg. Hoe dit exact met elkaar in verhouding staat, lees je af van de specificaties of het energielabel van de wasdroogcombinatie.

Vulgewicht afzezet tegen het aantal personen

Als je een nieuwe wasdroogcombinatie gaat kopen, moet je allereerst naar het vulgewicht kijken. Dit geeft namelijk aan of de wasdroogcombinatie groot genoeg is voor het wasgoed van het hele gezin. Je wilt niet dat je wasdroogcombinatie te klein is, want dan moet je vaker wassen dan eigenlijk nodig is – waardoor je extra water en energie verbruikt. Ook mag hij niet te groot zijn, want wassen en drogen met een halflege trommel verbruikt ook onnodig veel water en energie.

Maar hoe weet je dan hoeveel vulgewicht jouw gezin nodig heeft? Probeer daarvoor de onderstaande aanbevelingen aan te houden:

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen: een wasdroogcombinatie met 7 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 3 of 4 personen: een wasdroogcombinatie met 8 kg vulgewicht
  • Voor een huishouden van 5 personen of meer: een wasdroogcombinatie met 9 kg vulgewicht

Dit gaat dan over het vulgewicht voor wassen. Wasdroogcombinaties hebben een kleiner vulgewicht voor drogen dan voor wassen. Hoeveel dit precies is, lees je af van het energielabel. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de bovenstaande aanbevelingen. Verwacht je binnenkort een nieuwe huisgenoot of gezinsuitbreiding? Of was je extra vaak vanwege sport of allergieën? Dan kun je ook kijken naar wasdroogcombinaties van een maatje groter.

De beste wasdroogcombinatie voor een gezin is de Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 – 8/5kg. De Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 – 8/5kg is de beste wasdroogcombinatie voor een gezin van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Andere soorten wasmachines