Beste wasmachine met wifi

Wat is een wasmachine met wifi?

Een wasmachine met wifi is een wasmachine die je op afstand kunt bedienen via een app op je telefoon. Je kunt je wasmachine aanzetten via je telefoon, maar je krijgt ook een melding wanneer hij klaar is.

Bekijk onze unieke top 3 met de beste wasmachine met wifi van 2023.

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

121 uur gewassen

55 wasmachines getest

15 webshops

12 wasmachine testers

Beste wasmachine met wifi 2023

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is de beste wasmachine met wifi van mei 2023. Op de tweede plek staat de Samsung WW80T654ALX AddWash. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste wasmachine met wifi is voor de Miele WSF 363 WCS PowerWash 2.0.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn een wasmachine met wifi. Van de in totaal 150 machines zijn er 58 met wifi. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling.

WifiAantal
Ja58
Nee92

Verschillende apps per merk

Wasmachines met wifi worden ook wel ‘smart wasmachines’ genoemd. Ieder wasmachinemerk dat smart wasmachines produceert, beschikt over een eigen app. Die app kan altijd geïnstalleerd worden op de smartphone, en vaak ook op de tablet. Afhankelijk van de exacte wasmachine met wifi die je hebt, kun je de app gebruiken om de wasmachine te bedienen en/of om in te zien of het wasprogramma al klaar is. Hiervan kun je ook een melding ontvangen, als je dat fijn vindt. Heel handig, vooral als je wasmachine op zolder staat!

AEG care app

Als je gaat voor een smart wasmachine van AEG, heb je de AEG Care app nodig. Deze installeer je op je smartphone of tablet om je nieuwe wasmachine te bedienen. Je kunt in de AEG Care app selecteren wat voor wasgoed je in de trommel hebt gestopt, waarna de slimme wasmachine je een suggestie geeft voor het wasprogramma. Hij kiest automatisch een energiezuinig wasprogramma dat perfect is ingesteld op het type materialen en de hoeveelheid wasgoed dat jij wilt wassen. Zo hoef je zelf niet meer over het wasprogramma na te denken.

Bosch Home Connect

Bij slimme wasmachines van Bosch hoort de Home Connect app. Deze kun je tevens gebruiken voor smart wasmachines van Siemens. Met deze app kun je vanaf de bank, je bed en zelfs je werk een wasprogramma aanzetten. De Home Connect app kan je suggesties geven voor het wasprogramma aan de hand van het type wasgoed dat je in de trommel hebt zitten. Is je wasgoed schoon? Dan krijg je hier automatisch een melding van op je telefoon of tablet.

Siemens Home Connect

De eerdergenoemde Home Connect app kan zowel gebruikt worden voor wasmachines met wifi van Bosch als Siemens. Hiermee zet je heel handig je wasmachine aan vanaf je werk, zodat het wasprogramma afgelopen is als jij thuiskomt. Hier krijg je ook gelijk een melding van. Zo blijft natte wasgoed niet onnodig lang in de trommel zitten en blijft het lekker fris ruiken. Via de Home Connect app kun je verschillende wasprogramma’s selecteren, bijvoorbeeld voor vlekken, zodat je wasgoed nauwkeurig gereinigd wordt.

LG ThinQ App

Wat de LQ ThinQ app bijzonder maakt, is de samenwerking met Google Assistant. Dit maakt het namelijk mogelijk om je slimme wasmachine te besturen aan de hand van Engelse spraakcommando’s. Zo kun je veilig en gemakkelijk je wasmachine aanzetten terwijl je aan het rijden bent. Wil je meer keuzes in wasprogramma’s met de Thinq app kun je extra wasprogramma’s voor je LG-wasmachine downloaden.

Miele@mobile app

Miele staat bekend om het leveren van kwaliteit. Wil je extra gebruiksgemak tijdens het wassen? Kies dan voor een smart wasmachine van Miele. Die kun je besturen aan de hand van de Miele@mobile app. De wasassistent ondersteunt je bij het kiezen van het juiste wasprogramma voor jouw type wasgoed, zodat het altijd zo zorgvuldig en zuinig mogelijk gewassen wordt. Heb je een Miele TwinDos wasmachine? Deze voegt automatisch wasmiddel toe aan je wasgoed, afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed dat in de trommel zit. Is je wasmiddel op? Dan krijg je hiervan tijdig een melding in de Miele@mobile app.

Samsung SmartThings app

Je gebruikt de SamsungSmartThing app om onder andere je Samsung smart wasmachine te besturen. Deze app heeft 2 functionaliteiten: Smart Check en Smart Control. Bij Samsung wasmachines met Smart Check is het alleen mogelijk om problemen op te sporen via een app, zoals een storing. Om je slimme wasmachine op bedienen via een app, neem je een Samsung wasmachine met Smart Control. Die kun je aanzetten waar je maar wilt, met behulp van wifi en de SamsungSmartThing app.

Voordelen van een wasmachine met wifi

Het verschilt per wasmachine merk (en de bijbehorende app) welke nieuwe mogelijkheden er komen kijken bij een wasmachine met wifi. Voordat je een smart wasmachine koopt, moet je je daarom goed verdiepen in de mogelijkheden die dat merk, dat model wasmachine en de bijbehorende app te bieden hebben. Vrijwel alle wasmachines met wifi komen echter met drie voornaamste voordelen: de mogelijkheid om de wasmachine te besturen op afstand, inzicht in de duur van het wasprogramma en besparen op water, energie en wasmiddel. Hieronder staan de voordelen van een wasmachine met wifi toegelicht.

Wasmachine besturen op afstand

Wat voor velen de voornaamste reden is om een wasmachine met wifi te kopen, is de mogelijkheid om waar en wanneer je maar wilt een wasprogramma aan te zetten. Dit maakt wassen een stuk makkelijker en vaak ook efficiënter. Je kunt je wasmachine namelijk aanzetten via de app wanneer je aan het afronden bent op werk, zodat je je wasgoed uit kunt laden wanneer je thuis bent. Zo blijft je wasgoed niet onnodig lang in de trommel zitten, en voorkom je dat het gaat stinken.

Inzicht in tijdsduur wasprogramma

Velen van ons kennen deze frustratie wel: tot drie keer toe naar de zolder lopen om te checken of ze wasmachine al klaar is… Als je een smart wasmachine aanschaft, is dat niet meer nodig. De meeste slimme wasmachines komen namelijk met een app met een resttijdindicator; zo kun je zien hoe lang het wasprogramma ongeveer nog nodig heeft. Andere wasmachines met wifi maken het nog makkelijker, en geven je een melding op je smartphone wanneer de wasmachine klaar is!

Besparen op water, energie en wasmiddel

Veel wasmachines met wifi, komen met een app met een ingebouwde wasassistent. Deze helpt je bij het kiezen van het mest zuinige en efficiënte wasprogramma voor het type wasgoed dat er in de trommel zit. Sommige smart wasmachines gebruiken sensoren om dit te peilen, andere gaan af op wat jij aangeeft in de app. Als je kiest voor het wasprogramma aangeraden door de wasassistent, wordt er zo min mogelijk wasmiddel, energie en water gebruikt om jouw lading wasgoed schoon te krijgen.

Wat moet je weten van een wasmachine met wifi

De beste wasmachine met wifi is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos. De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is de beste wasmachine met wifi van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Je kunt je slimme wasmachine op afstand bedienen met behulp van een app op je tablet of smartphone. Zo kun je je wasmachine bedienen waar en wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld op werk of onderweg naar huis. Vaak krijg je in de app een melding wanneer je wasmachine klaar is, en kan hij suggesties geven wat betreft het wasprogramma. Wat je precies allemaal kunt met een wasmachine met wifi, is afhankelijk van het merk. Alle merken hebben namelijk een eigen app voor het besturen van hun wasmachines, en sommige bieden meer mogelijkheden dan andere.
Een wasmachine met wifi, ook wel een smart wasmachine genoemd, kun je verbinden met je smartphone of tablet via een app. Met deze technologie kun je je wasmachine of afstand bedienen. Dit maakt het mogelijk om je wasmachine aan te zetten vanaf je werk. Zo voorkom je dat je natte wasgoed gaat stinken omdat het te lang in de trommel blijft liggen. Veel wasmachines met wifi hebben ook andere mogelijkheden, zoals het melden van storingen, een notificatie wanneer je wasmachine klaar is of hulp bij het kiezen van een wasprogramma.

Andere soorten wasmachines

Beko wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is Beko het beste merk wasmachine Beko is van oorsprong een Turks merk dat huishoudelijke

Meer lezen

Hoover wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is Hoover het beste merk wasmachine Hoover, of eigenlijk The Hoover Company, is een Amerikaans

Meer lezen

wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met stoomfunctie is een wasmachine die het wasgoed kort stoomt aan het einde van het wasprogramma. Hierdoor hoef je minder te strijken omdat het wasgoed minder gekreukt uit

Meer lezen

energiezuinige wasmachine

Een energiezuinige wasmachine is een wasmachine met energielabel A. Een energiezuinige wasmachine verbruikt weinig energie. Met een wasmachine die beschikt over energielabel A bespaar je gemiddeld €270,- euro over de

Meer lezen

Beste wasmachine

Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, staat er een flinke afweging voor je neus. Er zijn namelijk een hele boel verschillende wasmachines te koop, maar hoe weet je nou

Meer lezen

AEG wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is AEG het beste merk wasmachine AEG is van oorsprong een Duits bedrijf en staat

Meer lezen

wasmachine voor 1 persoon

Een wasmachine voor 1 persoon is een wasmachine met een vulgewicht van 6 of 7 kg. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van 1 persoon. Zo verspil je

Meer lezen

wasmachine met 1400 toeren

Een wasmachine met 1400 toeren is een wasmachine die 1400 rondjes per minuut draait wanneer hij centrifugeert. Hierdoor blijft de kleding achter met een restvochtpercentage van 50%. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Meer lezen

smalle wasmachine

Een smalle wasmachine is een wasmachine met een maximale breedte van 60 cm. Een smalle wasmachine is erg handig wanneer je weinig ruimte hebt. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen

Meer lezen

Asko wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is Asko het beste merk wasmachine Asko is een witgoed merk afkomstig uit Zweden, dat

Meer lezen

Haier wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is Haier het beste merk wasmachine Haier is de op twee na grootste witgoed producent

Meer lezen

grote wasmachine

Een grote wasmachine is een wasmachine met een vulgewicht van minimaal 9 kg. Door dit hoge vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasmachine, groter. Een grote wasmachine is

Meer lezen

Whirlpool wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is Whirlpool het beste merk wasmachine Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat huishoudelijke apparaten produceert.

Meer lezen

koolborstelloze wasmachine

Een koolborstelloze wasmachine is een wasmachine zonder koolborstels. Hierdoor is er minder wrijving en minder lawaai. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers

Meer lezen

Siemens wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is Siemens het beste merk wasmachine Siemens behoort tot de grootste merken als het op

Meer lezen

Bosch wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is Bosch het beste merk wasmachine Bij de wasmachines van Bosch staat efficiëntie voorop en

Meer lezen

kleine wasmachine

Een kleine wasmachine is een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg. Door dit lage vulgewicht wordt de trommel, en dus ook de wasmachine, kleiner. Een kleine wasmachine is geschikt

Meer lezen

LG wasmachine

Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 121 uur gewassen 55 wasmachines getest 15 webshops 12 wasmachine testers Waarom is LG het beste merk wasmachine TEKST Kwaliteit 1 TEKST Kwaliteit 2 TEKST De LG

Meer lezen

bovenlader wasmachine

Een bovenlader wasmachine is een wasmachine met de laaddeur aan de bovenkant. Een bovenlader wasmachine heeft een maximale breedte van 40 cm, dat is 20 cm smaller vergeleken met voorlader

Meer lezen