Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

Een wasmachine voor een gezin is een wasmachine met een vulgewicht van 8 of 9 kg. Dit vulgewicht is perfect voor de hoeveelheid wasgoed van een gezin. Heb je een groot gezin of zitten jouw kinderen op een sport? Kies dan voor een hoger vulgewicht.

121 uur gewassen

55 wasmachines getest

15 webshops

12 wasmachine testers

Beste stille wasmachine 2023

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is de beste wasmachine voor een gezin van oktober 2023. Op de tweede plek staat de Haier HW80-B14636N. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste wasmachine voor een gezin is voor de Samsung WW80T654ALX AddWash.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn een wasmachine voor een gezin. Van de in totaal 150 machines zijn er 41 met vulgewicht. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling.

VulgewichtAantal
8 kg41
9 kg70
10 kg13
10,5 kg4
12 kg1

Vulgewicht van een wasmachine voor een gezin

Het vulgewicht is een van de belangrijkste aspecten om naar te kijken als je toe bent aan een nieuwe wasmachine. Als je wasmachine te klein is, moet je namelijk vaker dan nodig de wasmachine aanzetten. En als de wasmachine te groot is, draai je met een halflege trommel. In beide gevallen verbruik je meer water en energie dan nodig is. En dat is zonde voor het milieu én je portemonnee. Maar hoeveel vulgewicht heb jij dan precies nodig? We kunnen je vertellen dat voor een gezin van 3 tot 5 personen een vulgewicht van 8 of 9 kg wordt aangeraden.

Vulgewicht afgezet tegen het aantal personen

Als je binnenkort een nieuwe wasmachine koopt, is het vulgewicht een van de belangrijkste specificaties om naar te kijken. Dit geeft namelijk aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel van de wasmachine past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, wordt grotendeels bepaald door de grootte van je huishouden. Hieronder lees je onze aanbevelingen voor hoeveelheid vulgewicht per aantal personen in een huishouden.

  • Voor een huishouden van 1 of 2 personen raden we een wasmachine met 6 tot 8 kg vulgewicht aan. 
  • Als je met 3 of 4 personen bent, is 8 of 9 kg vulgewicht het beste. 
  • Ben je met 5 personen of meer? Dan raden we een wasmachine aan met minimaal 9 kg vulgewicht.

Verwacht je binnenkort een gezinsuitbreiding of een nieuwe huisgenoot? Dan kan het handig zijn om een wasmachine aan te schaffen die iets groter is. Veel wasmachines gaan tegenwoordig wel 13 jaar mee, dus wees daarop voorbereid!

De beste wasmachine voor een gezin is de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos. De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is de beste wasmachine voor een gezin van 2023 omdat hij een reviewscore hoger dan een 9 heeft gekregen. Deze reviews zijn afkomstig van 173 consumenten.

Voor een huishouden van 4 personen, zoals een gezin met 2 kinderen, raden we een wasmachine aan met 9 kg vulgewicht. In een wasmachine van deze grote kun je met gemak alle wasgoed kwijt van het hele gezin. Zijn de kinderen (en hun kleding) al wat groter, of was je vaker in verband met sport of allergieën? Dan is het wellicht handig om te kijken naar wasmachines met meer vulgewicht, maar over het algemeen is 9 kg vulgewicht voldoende voor een huishouden van 4 personen.
Een gezin van 3 a 4 personen kan het beste een wasmachine aanschaffen die 8 of 9 kg vulgewicht heeft. Bestaat jouw gezin uit 5 personen of meer? Dan raden we aan een grote wasmachine te kopen, met minimaal 9 kg vulgewicht. Ook als jullie bovengemiddeld veel wassen, bijvoorbeeld omdat jullie veel sporten of er sprake is van allergieën, kan het handig zijn om naar een iets grotere wasmachine te kijken. Zijn deze situatie niet van toepassing? Dan zijn wasmachines met 8 of 9 kg vulgewicht groot genoeg voor gezinnen van 3 of 4 personen.
Voor een gezin van 5 personen, raden we een grote wasmachine aan. Met minimaal 9 kg vulgewicht. De meeste wasmachines die momenteel verkocht worden hebben een vulgewicht van 6, 7 of 8 kg, daarom zal je niet heel veel keuze hebben in wasmachines als je een 9 kg wasmachine wilt. Dit is echter niet per se een nadeel; het maakt de keuze namelijk een stuk makkelijker! Daarnaast hebben wasmachines met 9 kg vulgewicht of groter vaak veel dezelfde functies en opties als kleinere wasmachines.

Andere soorten wasmachines