Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

De beste Whirlpool wasdroger is de Whirlpool FFT M22 9X3BX BE. Bekijk de unieke top 3 met de beste Whirlpool wasdrogers van 2023 en vind de beste voor jou.

142 uur gedroogd

58 wasdrogers getest

19 webshops

15 wasdroger testers

Beste stille wasmachine 2023

De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE is de beste Whirlpool wasdroger van december 2023. Op de tweede plek staat de Whirlpool FFT M10 72 BE. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste Whirlpool wasdrogers is voor de .

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn Whirlpool wasdrogers. Van de in totaal 109 machines zijn er 7 van merk Whirlpool. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling van alle merken.

MerkAantal
Miele13
Samsung12
Siemens14
Whirlpool7

Waarom is Whirlpool het beste merk wasdroger

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat ooit begon met het maken van ‘elektrische was- en wringmachines met motoraandrijving’. Nu beter bekend als wasmachines en wasdrogers. Whirlpool staat niet bekend als het beste merk voor wasdrogers – uit onderzoek van de Consumentenbond bleken gebruikers van Whirlpool wasdrogers niet heel tevreden. Echter waren zij wel erg te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding, en daar valt ook wat voor te zeggen! Lees hieronder meer over de wasdrogers van Whirlpool.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Uit onderzoek van de Consumentenbond naar de tevredenheid over specifieke wasdrogermerken, bleek dat Whirlpool uitzonderlijk goed scoort op de prijs-kwaliteitverhouding. Ruim 29% van de consumenten waren daar tevreden over, wat bovengemiddeld is. Dit komt waarschijnlijk doordat Whirlpool wasdrogers relatief goedkoop zijn.

Energiezuinig

De meeste Whirlpool wasdrogers zijn warmtepompdrogers. Dit zijn energiezuinige drogers met energieklasse A++ of A+++ (het allerbeste). Een energiezuinige wasdroger is goed voor het milieu, maar ook je portemonnee. Dat komt doordat ze je energierekening laag houden. Met een Whirlpool wasdroger met energieklasse A+++ kun je tot wel €1735 besparen over de hele levensduur. Voor modellen met energieklasse A++ tot €1465.

Stille wasdroger

Bijna alle wasdrogers van Whirlpool hebben het geluidsniveau ‘stil’, wat betekent dat ze tijdens het drogen niet meer dan 64 decibel (dB) aan produceren. Stille wasdrogers maken nog wel geluid, maar dit is niet overheersend. Meestal niet eens storend. Je kunt een stille wasdroger gerust in de keuken zetten of in een ruimte naast je slaapkamer.

Speciale droogvoorkeuren

Bij het instellen van je droogprogramma, kun je vaak nog specifieke droogvoorkeuren aangeven. Afhankelijk van je wasdroger, kun je er op die manier voor zorgen dat je wasdroger bijvoorbeeld sneller of zuiniger droogt. Alle Whirlpool wasdrogers geven de droogvoorkeuren sneller en energiezuinig drogen. Bij enkele modellen kun je ook kiezen voor de droogvoorkeur ‘vermindert slijtage’.

De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE is de beste Whirlpool wasdroger van 2023. De Whirlpool FFT M22 9X3BX BE is als beste beoordeeld door tenminste 100 consumenten die hem eerder gekocht hebben.

In een onderzoek van de Consumentenbond naar de merktevredenheid van consumenten over bepaalde wasdrogermerken, kwam Whirlpool niet geweldig uit de test. Met een gemiddelde beoordeling van een 7,6 raakte Whirlpool op de laatste plaats van alle onderzochte merken. Daartegenover staat echter wel een lichtpuntje: op de prijs-kwaliteitverhouding scoorde Whirlpool bovengemiddeld! Whirlpool wasdrogers zijn relatief goedkoop in aanschaf, en dat zorgde voor een relatief positieve beoordeling over de prijs-kwaliteitverhouding.
De gemiddelde prijs van een Whirlpool wasdroger ligt tussen de: 549 en 789 euro.
Uit onderzoek van de Consumentenbond uit 2021 blijkt dat wasdrogers gemiddeld 11 jaar meegaan. In het onderzoek staat helaas niet vermeld hoelang de wasdrogers van Whirlpool gemiddeld meegaan. Enkel van Miele wasdrogers noemden ze dat deze gemiddeld 16 jaar meegaan – een groot verschil met de overige merken.

Andere soorten wasmachines