Vind de beste wasmachine

Vind de beste wasmachine

De beste Whirlpool wasmachine is de Whirlpool FFBBE 8468 WBV F. Bekijk de unieke top 3 met de beste Whirlpool wasmachines van 2023 en vind de beste voor jou.

121 uur gewassen

55 wasmachines getest

15 webshops

12 wasmachine testers

Beste stille wasmachine 2023

De Whirlpool FFBBE 8468 WBV F is de beste Whirlpool wasmachine van oktober 2023. Op de tweede plek staat de Whirlpool FFBBE 7638 W F. De derde plek in onze top 3 met daarin de beste Whirlpool wasmachines is voor de Whirlpool FFBBE 9468 WV F.

Alle getoonde producten in onze top 3 zijn Whirlpool wasmachines. Van de in totaal 150 machines zijn er 11 van merk Whirlpool. In de tabel zie je een overzichtelijke verdeling van alle merken.

MerkAantal
LG14
Miele14
Samsung16
Siemens22
Whirlpool11

Waarom is Whirlpool het beste merk wasmachine

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat huishoudelijke apparaten produceert. Ze begonnen ooit met het maken van ‘elektrische was- en wringmachines met motoraandrijving’, nu beter bekend als wasmachines en wasdrogers. Tegenwoordig maken en verkopen ze ook koelkasten, vaatwassers, magnetrons en meer vergelijkbare apparaten.

De wasmachines van Whirlpool staan niet per se bekend als de ‘beste wasmachines’. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat gebruikers van Whirlpool wasmachines ontevreden zijn over het gebruiksgemak en de prestaties. Maar alsnog beoordelen ze Whirlpool wasmachines met een 8,0 voor merktevredenheid! Waarschijnlijk omdat het relatief goedkope wasmachines zijn en de prijs-kwaliteitverhouding in orde is.

Relatief goedkoop

Voor mensen en huishoudens met een budget, zijn Whirlpool wasmachines ideaal! De aanschafprijs ligt namelijk relatief laag (circa €375,- tot €725,-). Ook de energiezuinige wasmachines van Whirlpool hebben een vriendelijk prijsje. Whirlpool wasmachines met energieklasse A en B zijn te koop vanaf ± €425,-.

6TH SENSE technologie

Whirlpool wasmachines met 6TH SENSE technologie hebben een intuïtieve bediening, wassen energiezuinig én zorgen voor perfecte wasresultaten. Tegenwoordig zijn alle Whirlpool wasmachines uitgerust met de 6TH SENSE technologie.

Voor iedere gezinsgrootte

Whirlpool bouwt wasmachines met een vulgewicht tussen 7 kg en 10 kg. Op die manier heeft Whirlpool altijd wel een wasmachine waarvan de grootte aansluit bij jouw gezinsgrootte.

Energiebesparend

Er zijn Whirlpool wasmachines beschikbaar met energieklasse A t/m E. De meeste wasmachines die ze hebben, hebben echter energieklasse A of B. Dit maakt ze energiezuinige wasmachines. Met de zuinigste wasmachines van Whirlpool kun je tot wel €270 euro besparen op je energierekening.

Hoog toerental

Ondanks dat Whirlpool wasmachines aan de goedkopere kant zijn, hebben ze allemaal een hoog toerental. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Hierdoor hoeft je wasgoed nog maar kort te drogen aan de waslijn of in de wasdroger. De meeste Whirlpool wasmachines maken 1400 rounds per minute (RPM), maar er zijn ook een aantal modellen met 1600 RPM.

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is de beste Whirlpool wasmachine van 2023. De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is als beste beoordeeld door tenminste 100 consumenten die hem eerder gekocht hebben.

Consumenten die eerder een Whirlpool wasmachine hebben gekocht hebben de wasmachine beoordeeld met een gemiddelde score van een: 9.4. In totaal zijn de Whirlpool wasmachines 2.628 keer beoordeeld.
De gemiddelde prijs van een Whirlpool wasmachine ligt tussen de: 379 en 799 euro.
De Consumentenbond ondervraagt gebruikers van bepaalde wasmachine merken regelmatig over hun wasmachines. Daarbij onderzoeken ze ook hoelang hun wasmachines meegaan. Uit dat onderzoek blijkt dat Whirlpool wasmachines gemiddeld 10,9 jaar meegaan. De gemiddelde levensduur van een wasmachine is ongeveer 13,4 jaar.

Andere soorten wasmachines